Rafael Nadal, Real Madrid'e başkan olmak istiyor

İsa Kethüda
19.09.2023 - 15:43 | Son Güncellenme: 19.09.2023 - 15:51

37 yaşındaki Rafael Nadal gelecekte Real Madrid’e başkan olmak istediğini belirtti. İspanyol tenisçi sıkı bir Real Madrid taraftarı olduğunu da duyurdu.

Rafael Nadal, Real Madrid'e başkan olmak istiyor

DIŞ HABER - AJANSSPOR

İspanya’nın Mallorca kentinden dünyaya gelen Rafael Nadal, sıkı bir Real Madrid taraftarı olmasının yanında ileride Real Madrid kulübüne başkanlık yapmak istediğini açıkladı.

Amcası Barça futbolcusuydu

Rafael Nadal’ın amcası Miguel Angel Nadal, Johan Cruyff’un da bulunduğu “Rüya Takım” Barcelona’da forma giydi. Nadal, amcasının 1990 döneminin efsane Barcelona’sında forma giymiş olmasına rağmen tutkulu bir Real Madrid taraftarı.

Geçtiğimiz yıllarda da açıkladı

90min’in haberine göre Nadal, Madrid başkanı olmak istediğini dile getirdi. 7 sene önce de Rafael, “Madrid başkanı olmak isterim. Neden olmasın ki?” açıklamasını yapmıştı.

İlgini Çekebilir
UEFA ülke puanında hedef ilk dokuz içinde kalmak
Habere Git

Perez imparatorluğu

Real Madrid’in başkanı Florentino Perez, iki dönem Madrid başkanlığı yaptı. 2000-2006 ve 2009-günümüze kadar başkanlığını sürdüren İspanyol yönetici, toplam 20 senedir Real Madrid’in başkanlığını sürdürüyor. Perez, bu başkanlık döneminde; Ronaldo, Bale, Kaka gibi yıldızları kadrosuna katarken geçmiş başkanlık döneminde ise Zidane, Figo, Beckham ve Brezilyalı Ronaldo gibi dünya yıldızlarını kulübün renklerine bağladı.

2025 ve 2029 seçimlerinde olmayabilir

Real Madrid başkanı Florentino Perez, 2021 yılında rakipsiz olarak tekrar başkan seçildi. Yapılacak 2025 seçimlerinde 78, 2029 seçimlerinde ise 82 yaşında olacak İspanyol başkan, yaşlılığından ötürü tekrar aday olmayacak gözüyle bakılıyor.

Süper Lig faciası

Florentino Perez ve Avrupa Süper Ligi’ni kurmak isteyen diğer 12 Avrupa kulübü başkanı, 2021 senesinde futbolseverlerden büyük tepki topladı.

İlgini Çekebilir
Kuntz'a Almanya yolu kapandı
Habere Git

Şampiyonlar Ligi yapısına karşı çıkarak sadece çeyrek finalin üstünü oynayabilecek kulüplerin olduğu bir Avrupa Süper Ligi fikrini ortaya atan 12 kulübün başkanından birisi olan Perez, o dönem tepkiler sonrasında geri adım atarak projeyi rafa kaldırdı.

Senin için hazırladığımız haberler