İşte Tahkim Kurulu'na başvuran hakemler! İsim isim

17.03.2022 - 11:25 | Son Güncellenme: 17.03.2022 - 11:39

MHK'nın hakem operasyonunun yankıları sürerken, eski hakem Deniz Çoban Tahkim Kurulu'na başvuran hakem ve gözlemcilerin isimlerini açıkladı. İşte detaylar...

İşte Tahkim Kurulu'na başvuran hakemler! İsim isim

MHK'nın hakem operasyonunun yankıları sürerken, eski hakem Deniz Çoban hangi hakem ve gözlemcilerin Tahkim Kurulu'na başvuru yaptığını isim isim açıkladı. İşte detaylar...

TFF, 8 Mart'ta MHK'nın aldığı tarihi kararı açıklamış ve Türk futbolunda bir anda gündem değişmişti. MHK'nın bir anda 11 Süper Lig hakemini görevden almasının yankıları devam ederken, eski hakem Deniz Çoban yaşananları değerlendirdi. Çoban, MHK'nn kararı sonrasında hangi hakem ve gözlemcilerin Tahkim Kurulu'na müracaat ettiğini, hangi hakemlerin tepki gösterip maç almak istemediğini açıkladı.

21 kişi Tahkim'e başvurdu

Deniz Çoban'ın Fanatik'te yer alan yazısı şöyle:

Listeden çıkartılan hakemler yapılan işlemin hem vicdani hem de hukuki olmadığını düşünüyorlar. Dün itibariyle listeden çıkartılan hakem ve gözlemcilerin büyük çoğunluğu, TFF Tahkim Kurulu’na müracaat ederek bu hukuksuzluğun sonlandırılması için ilk adımı attılar. Müracaat eden üst düzey hakem ve gözlemci sayısı tam 21 kişi.

İlgini Çekebilir
7 Mart gecesi MHK’ya öyle bir ihbar geldi ki(!)
Habere Git

Bu Türk futbol tarihinde bir ilk! Hedeflerinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dâhil her türlü hukuki yolu deneyerek, haklı olduklarını tüm dünyaya haykırmak var. TFF Tahkim Kuruluna verdikleri dilekçede MHK talimatına aykırılıklar tek tek sıralanmış durumda. En kuvvetli argümanları ise MHK Talimatının 41.Maddesi…  Bu maddeye göre 27 kişiden oluşan Süper Lig hakem kadrosundan en fazla 5 kişi çıkartılabilecekken, toplamda 11 kişinin çıkartılmış olması dilekçenin ana vurgusunu oluşturuyor. Aynı durum bütün hakem ve gözlemci klasmanları için geçerli. İşte o madde...

MADDE 41 - HAKEM KLASMAN KADROLARININ OLUŞTURULMASI

1) Sezon sonunda her klasmandaki hakemler 43. Maddede belirtilen kriterlere göre ayrı ayrı sıralanarak terfi kurslarına katılır. Kadrodan çıkarılacak hakemler mevcut kadronun en çok % 20’ si olacak şekilde belirlenir. Sıralamanın en üstünde yer alan hakemlerin en çok %20’si bir üst klasmana; sıralamanın en altında kalan hakemlerin en çok %20’si şartlarını karşıladıkları alt klasmana ilave edilir. Bununla birlikte yaş veya diğer kriterleri bir alt kadronun kriterlerine uymuyorsa, bu hakemler İl Hakemliğine indirilir. İl Hakemliği yaş ve diğer kriterlerine uymayanlar ise hakemlik yapamazlar.

İşte Tahkim Kurulu'na müracaat eden isimler...

Tahkime giden Süper Lig hakemleri

Cüneyt Çakır
Fırat Aydınus
Hüseyin Göçek
Abdulkadir Bitigen
Ali Palabıyık
Burak Şeker
Mert Güzenge
Tugay Kaan Numanoğlu
Bahattin Şimşek
Alper Ulusoy

Tahkime giden video yardımcı hakemler

Koray Gençerler
Serkan Tokat
Mustafa Öğretmenoğlu
Hakan Ceylan

 

Tahkime giden 1.Lig hakemleri

Caner Ak
Kutluhan Bilgiç
Murat Erdoğan
Ramazan Keleş

Tahkime giden Süper Lig gözlemcileri

Süleyman Abay
Taner Gizlenci

 

Tahkime giden 1. Lig gözlemcisi

Ali Uluyol

35 hakem ve gözlemci listelerden çıkartıldı

11 Süper Lig Hakemi,
4 Video Yardımcı Hakem,
6 1. Lig Hakemi,
8 Süper Lig Gözlemcisi ve
6 1. Lig Gözlemcisi olmak üzere

Toplam 35 hakem ve gözlemci bulundukları kadrolardan çıkartıldı. Normal şartlarda yeni düzenlenen klasmanlar sonrası kadrodan çıkartılan isimler bir alt kadroya düşürülürlerdi. Ancak en son yapılan uygulamada, bu 35 kişiye hiçbir klasmanda yer verilmedi.

Tepki gösteren hakem ve gözlemciler

Bazı hakem ve gözlemciler yapılan uygulamaya tepki göstererek sezon sonuna kadar görev almak istemediklerini TFF’ye bildirdiler. Tepki Göstererek görev almak istemeyen Hakem ve Gözlemciler şu isimler:

Süper Lig Hakemi

Mete Kalkavan

 

Süper Lig Yardımcı Hakemleri

Tarık Ongun
Bahattin Duran
Alparslan Dedeş
Erdem Bayık
İsmail Şencan

Süper Lig Gözlemcileri

Hamza Işın
Tolga Özkalfa
Hüseyin Sabancı

 

1.Lig Gözlemcisi

Dilan Deniz Gökçek

Senin için hazırladığımız haberler