İşte TFF'nin yanıt vermediği Ali Koç mektubu

17.12.2020 - 15:13 | Son Güncellenme: 04.01.2021 - 21:58

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF başkanı Nihat Özdemir'e mektup yazarak pandemi nedeniyle büyük zarar gördüklerini belirterek devre arasını beklenmeden kulüplerin istişare toplantısına çağrılmasını istedi. Hakem konusuna da değinen Koç, hakemler hakkındaki iddiaların ve iddia sahiplerinin araştırılmasını istedi. İşte detaylar...

İşte TFF'nin yanıt vermediği Ali Koç mektubu

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR ÖZEL

*Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kasımpaşa galibiyetinin ardından, "TFF'ye yaşanan sıkıntılarla ilgili mektup yazdık, cevap dahi verilmedi" dedi. Ajansspor, Ali Koç'un federasyona gönderdiği mektubu daha önce gündeme getirmişti. İşte Fenerbahçe'nin federasyona gönderdiği mektup.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç son dönemlerde yaşanan başta hakem hataları ve yaşanan sıkıntıları içerin bir mektubu sabah saatleri içinde Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) gönderdi. (FENERBAHÇE BAŞKANI ALİ KOÇ'UN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç imzalı mektupta, TFF Başkanı Nihat Özdemir'e çağrıda bulunularak “Devre arasını beklemeyin acil önlem alın” dedi.

"Acil toplantı yapılmalı"

Pandemi yüzünden kulüplerin büyük kayıp yaşadığını belirten Koç şunları söyledi: "Pandemi yüzünden kulüpler maddi anlamda büyük kayıp içindeler. Bu sıkıntılı ortamda hakem hataları yüzünden kulüpler hakkında yanlış kararlar veriliyor ve bütün takımların canları yanıyor. Mutlak suretle bir çözüm sürece başlatılmadı. Acil olarak istişare kurulu toplantısı tertiplenmeli ve bütün kulüp başkanları bu toplantıda yer almalıdır. Bu geç olmadan acil olarak hayata geçmelidir. Yarın çok geç olur. Biz Fenerbahçe Kulübü olarak her türlü toplantıya katılacağımızı ve özellikle bu toplantıda alınacak olan her karara destek vereceğimizi” belirtmek isterim."

"Hakem konusu herkesin canını sıkıyor"

Başkan Koç, hakemler hakkında birçok iddianın dolanmakta olduğunu belirtti. Koç mektubunda şunları yazdı: "Ortalarda çok fazla hakemler ile ilgili iddialar dolamakta ve bu konu herkesin canını sıkmaktadır. Hakemler hakkında iddialarda bulunanlardan bilgi istenmelidir. Bu iddiaların incelenmesi gerekmektedir. Bu konu ile ilgili iddialar üzerine gidilmeli ve araştırma yapılmalıdır. Bu konu hakkında kim suçlu ise hakkında işlem yapılmalıdır.”

Ahmet Çakar'ın iddiası

Eski hakem ve TV yorumcusu Ahmet Çakar, faal bir hakemin kendisine "Fenerbahçe aleyhine düdük çalıyoruz" dediğini söylemişti. Çakar, Ali Palabıyık'ın yönettiği Denizlispor maçından sonra da şu açıklamayı yapmıştı: "Fenerbahçe'nin kafasını kopartmaya çalışıyorlar. Bunu geçen haftalarda da söyledim. Hakemler Fenerbahçe'nin aleyhine çalışıyor. Bunu bana faal bir hakem söyledi."

"Türk futboluna yara veren iddia"

Ali Koç, 8 Aralık'ta yaptığı açıklamada Çakar'ın bu iddiasının incelenmesi gerektiğini söylemişti. Koç, "Ahmet Çakar, faal bir FIFA hakem diye iddiada bulundu. Doğru mu bilmiyorum. Kaynağını verme konusunda da bir sıkıntısı olmadığını zannediyorum. Nereden sana bu geldi? Çok ciddi bir iddiadır. Türk futboluna yara veren bir iddiadır. Ahmet Çakar'ın böyle bir konuda yalan söyleyeceğini zannetmiyorum. Ama yalansa onu da tespit edin. Sayın Çakar veya herhangi bir yorumcu bir spor kanalında böyle bir iddiaya teşebbüs etmesin" demişti.

Senin için hazırladığımız haberler