Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu

05.05.2022 - 09:50 | Son Güncellenme: 05.05.2022 - 11:39

Süper Lig'de bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundanki muhtemel rakipleri de belli oldu. İşte detaylar...

Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu

Spor Toto Süper Lig'de bitime 3 hafta kala şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor, Rus kulüplerinin Avrupa'dan men edilmesi nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ne 3. turdan değil play-off'tan katılacak.

Bordo-mavililerin ülke puanımızın düşük olması nedeniyle kurada seri başı olması beklenmiyor. Trabzonspor, play-off turunu geçmesi halinde Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda mücadele edecek. Karadeniz devi bu turda elenirse ise yoluna Avrupa Ligi gruplarından devam edecek. Fırtına'nın rakibi 1 Ağustos'ta gerçekleştirilecek kuranın ardından belli olacak.

İlk maç 16-17 Ağustos'ta

Temsilcimiz dışında Danimarka şampiyonu da doğrudan play-off'a katılacak. Diğer 6 takım ise önceki elemelerden kuraya dahil olacak. Bordo-mavililer, play-off turunda ilk maçını 16-17 Ağustos, rövanşını ise 23-24 Ağustos'ta oynayacak. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'un transferdeki hedefi!
Habere Git

Trabzonspor 5 milyon Euro'yu garantiledi

Fırtına, play-off'a katılım payı olarak kasasına 5 milyon Euro koyacak. Karadeniz devi, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalması halinde ise 37 milyon Euro'yu cebine indirecek. Bu paraların kazanılması yönetimin elini maddi anlamda iyice rahatlatacak, gerekli takviyeler kolaylıkla yapılabilecek.

Muhtemel rakipler

Trazonspor'un play-off turundaki muhtemel rakipleri ise şöyle:

 

Karabağ (Azerbaycan), Malmö (İsveç), Ludogorets (Bulgaristan), Sheriff (Moldova), Bodo Glimt (Norveç), Ferencvaros (Macaristan), S. Bratislava (Slovakya), Helsinki (Finlandiya), TNS (Galler),  Zalgiris (Litvanya), L. Red (Cebelitarık) , Zürih (İsviçre), Olympiakos (Yunanistan), Maccabi Hayfa (İsrail), Apollon (Rum Kesimi)

Senin için hazırladığımız haberler