İşte Trabzonspor'un Paul Onuachu planı!

Özgür Koç
21.02.2024 - 09:28 | Son Güncellenme: 21.02.2024 - 09:36

Traabzonspor, sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı Nijeryalı golcü Paul Onuachu'nun geleceği konusunda kararını verdi. Detaylar haberimizde...

İşte Trabzonspor'un Paul Onuachu planı!

AJANSSPOR - HABER

Bordo mavililerin, yaz transferinde Championship ekibi Southampton'dan 1,5 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı Paul Onuachu, Süper Lig’de çıktığı 16 maçta 9 gol atarken, 3 de asist yaptı. Sergilediği performansla tam not alan 2.01’lik santrforun önümüzdeki sene de takımda tutulması hedefleniyor.

Görüşmeler erken başlayacak

Fanatik'in haberine göre; Teknik direktör Abdullah Avcı’nın hem sahadaki katkısından hem de takım içi uyumundan çok memnun olduğu Onuachu konusunda Bordo-Mavili yönetim erkenden görüşmelere başlayacak.    

İlgini Çekebilir
Hull City'de Abdülkadir Ömür'den bir ilk! Play-Off aşkına...
Habere Git

Bonservisiyle ya da kiralık

Fırtına, öncelikle bonservisli olarak Onuachu’yu almak istiyor. Fakat Southampton, geçtiğimiz sezonun devre arasında Nijeryalı yıldız için Genk’e tam 18 milyon Euro bonservis ödemişti. Dolayısıyla kapıyı yüksek rakamdan açmaları bekleniyor. Eğer pazarlıklarda istenilen noktaya gelinemezse, Onuachu 1 yıl daha kiralanmaya çalışılacak.

Southampton'un durumu belirliyici olacak

Southampton’ın sezonu nasıl tamamlayacağı da Nijeryalı golcünün transferinde belirleyici olacak. Öyle ki Championship’ten Premier Lig’e çıkma mücadelesi veren Ada ekibi, bu hedefine ulaşırsa Onuachu’yu kadroda tutabillir. Ancak bunu başaramaz ve Championship’te kalırlarsa, 29 yaşındaki forvet kariyerine alt ligde devam etmek istemiyor. Trabzon’da mutlu olan ve daha önce verdiği röportajlarda da bunu açıkça ifade eden Onuachu’nun tutumu da transfer sürecini etkileyecek.

İlişkiler iyi

Southampton ile Trabzonspor arasında oyuncu transferi konusunda geçtiğimiz yaz ciddi hareketlilik yaşanmıştı. Bordo-Mavililer sadece Onuachu’yu kiralamamış, öncesinde Mislav Orsic’i de aynı kulüpten kadrosuna katmıştı. Yönetim, genç stoper Taha Altıkardeş’i ise Göztepe’ye vermişti. Southampton Kulübü’nün sahibi olan şirket, ülkemizde de Göztepe’nin büyük hissedarı durumunda. İki kulüp arasındaki iyi ilişkiler, Onuachu’nun transfer sürecini kolaylaştırabilir.

Senin için hazırladığımız haberler