İşte Trio ekibinin Adana Demirspor - Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları hakkındaki değerlendirmeleri

01.09.2024 - 08:56 | Son Güncellenme: 01.09.2024 - 09:46

Galatasaray, Süper Lig'in 4. haftasında deplasmanda Adana Demirspor'u 5-1 mağlup etti. Mücadelenin tartışmalı hakem kararlarını eski hakemlerden oluşan Trio ekibi değerlendirdi.

İşte Trio ekibinin Adana Demirspor  - Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları hakkındaki değerlendirmeleri

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Adana Demirspor'a konuk olan Galatasaray, mücadeleyi; Kerem Aktürkoğlu, Semih Güler (KK), Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens ve Abdülkerim Bardakcı'nın golleriyle 5-1 mağlup etti. 3 penaltı ve 1 kırmızı kartın çıktığı maçı yayın kuruluşda ekra gelen Trio programında Deniz Çoban, Bahattin Duran ve Bülent Yıldırım yorumladı.

Torreira ile Kerem'in anlaşamadığı pozisyonda penaltı var mıydı?

Maçın henüz 36. saniyesinde Galatasaray ceza sahası içerisinde Kerem Demirbay ile Lucas Torreira'nın anlaşamadığı ve topun Kerem'in eline çarpmasını yorumlayan eski hakemlerin açıklamaları şöyle:

Bahattin Duran: Hakem bu pozisyonu göremez. İki oyuncunun arasında kalıyor top. Bu doğal olmayan gelen top, VAR müdahalesiyle penaltı verilmeliydi.

Deniz Çoban: Benim açımdan net bir penaltı. Hakemi suçlayacağımız bir durum yok. VAR müdahalesi gerekliydi.

Bülent Yıldırım: Bu dikkatsiz bir elle oynamadır. Bence de penaltı olmalıydı. Bence de hakemin bir değerlendirme hatası yok. VAR'dan kaynaklı bir hata var.

Adana Demirspor'un kazandığı ilk penaltıda karar doğru muydu?

Adana Demirspor'un 64. dakikada Yusuf Sarı'nın çektiği şutun Abdülkerim Bardakcı'y çarpmasının ardından akazandığı penaltıyı yorumlayan Trio ekibinin değerlendirmeleri:

Deniz Çoban: Benim bu müdahaleye katılmam mümkün değil. VAR'da Halil Umut Meler olunca 3 defa izliyorsam 5 defa izledim. Acaba benim görmediğim bir şey mi var Halil Umut Meler gördü diye. VAR müdahalesi kesinlikle yanlış, penaltı kararı hakemin takdiridir. Hakem devam demiş, burada doğru olan devam etmekti.

Bahattin Duran: Ben de bu topun kapalı olan sol dirseğinden döndüğünü görüyorum. Bu pozisyonda penaltı olmadığını düşünüyorum.

Bülent Yıldırım: İzleyicilerimiz de kendi değerlendirmelerini yapacaklardır. Ben de bu pozisyonda VAR müdahalesinin ve penaltı kararının yanlış olduğu görüşündeyim.

Adana Demirspor'un ikinci penaltısı doğru karar mıydı?

Adana Demirspor'un 78. dakikada Jelert'in Fougeu'ya müdahalesi sonrasında kazandığı penaltı hakkındaki görüşlerini paylaşan Trio ekibinin yorumları şu şekilde:

Bahattin Duran: Futbolda olan şeyler bunlar. Tutup çekmemiş ve dengesini bozmamış. Normal ikili mücadele bu benim için. Burada oyunun devam etmesi gerekiyordu.

Deniz Çoban: Adana Demirsporlu futbolcu, Galatasaraylı futbolcunun kolunu tutup kendisine doğru çekip sanki kendisi çekiliyormuş gibi yerde kalıyor. Asla penaltı değil benim için.

Bülent Yıldırım: Futbol içerisindeki penaltıyı gerektiren 12. kuraldaki ihlallerden herhangi bir tanesini asla görmüyorum. Hatta kolu sıkıştıran ve ilk teması yapan burada Adana Demirsporlu oyuncu. Burada penaltıya benzeyen hiçbir şey yok. Çok hatalı bir karar olduğunu düşünüyorum.

84. dakikada Yunus Akgün'ün ceza sahası içerisinde yerde kaldığı pozisyon?

Bahattin Duran: Bence kesin penaltı. Tam topa vuracak, itiliyor.

Deniz Çoban: Oyuncu tek ayağının üzerine gelmiş şu atacak, orada itiyor. Hakemin gördüğü açı. Buna penaltı çalacaksın.

Bülent Yıldırım: Nasıl bir standart bilmiyorum. Bence de penaltı.

Galatasaray'ın kazandığı penaltı ve Adana Demirspor'un gördüğü kırmızı kart doğru muydu?

Bahattin Duran: Penaltı çok doğru. Hakem bulunduğu yerden gördü. Tabanıyla kafasına teması gördü. Tabanıyla şiddetli müdahale. Açık bir kırmızı kart sahada verilmesi gerekiyordu.

Deniz Çoban: Topla oynamış olmak, kontrolsüz davranışın cezasını ortadan kaldırmaz.

Bülent Yıldırım: Çok net bir penaltı ve kırmızı kart.

Bu haberin görüntüleri beIN Sports'tan alınmıştır.

Senin için hazırladığımız haberler