İşte UEFA'nın Galatasaray gerekçeleri!

30.06.2018 - 09:38 | Son Güncellenme: 30.06.2018 - 12:38

UEFA'nın Galatasaray gerekçeleri açıklandı. İşte madde madde o liste...

İşte UEFA'nın Galatasaray gerekçeleri!

UEFA’nın yargı birimiyle ters düşen Finansal Fair-Play komitesi, Galatasaray’la neden yeniden yapılandırma anlaşması imzalandığını madde madde açıkladı. İşte o maddeler arasından öne çıkan bazı ifadeler...

UEFA ile yapılan anlaşmaya rağmen, Galatasaray’ın tekrar yargı birimine gönderilmesi kulüpte endişe yaratırken, yönetimden, “Sorun yok” açıklaması gelmişti. UEFA son olarak Galatasaray’la yapılandırma anlaşmasının neden yeterli görüldüğünü şu ifadelerle duyurdu:

‘Gerçekçi uyum planı’

■ Kulüp gerçekçi, makul bir finansal ve uyum planı sunmuştur. Bu planın kulübü 2021-2022 sezonuna kadar ilgili kurallara uygun hale getirmesi beklenmektedir.

‘Koşullar yerine getirildi’

■ Yargısal birimin 2016’da aldığı, futbolcuların giderlerine dair kararında belirlenen koşulların yerine getirildiği göz önünde bulunduruldu.

‘Gönüllü şekilde kabul’

■ Kulüp tarafından gönüllü bir şekilde kabul edilen zorunluluk ve gerekliliklerle ilgili memnuniyetin, kendilerini kurallara uyumlu hale getirmede etkili olacak olması, dosyanın yargısal birime sevk edilmemesine gerekçe oluşturmaktadır.

‘Caydırıcı niteliğe sahip’

■ Yapılandırma anlaşması caydırıcı bir niteliğe sahiptir. Bu da kulübü ileride, ilgili kurallara uyumlu bir hale gelmekte başarısızlığa uğramaktan alıkoyacaktır.

‘Daha sertine gerek yok’

■ Yapılandırma anlaşması, kabul edilebilir bir zaman çizelgesinde ve daha sert yaptırımlara gerek duyulmaksızın, UEFA tarafından izlenen bir süreç içinde özel belirlenen şartlarla kulübe, ilgili kurallara gönüllü olarak uyması fırsatını doğurmaktadır.

Peki bu ne anlama geliyor?

■ Finansal Fair- Play komitesi tarafıdan yayınlanan bu rapor, UEFA’nın yargı birimine, Galatasaray’a neden Avrupa’dan men cezası verilmediğini ve tekrar yapılandırma anlaşması imzalandığını açıklıyor. Kulübün imzaladığı protokolün dışında farklı bir yaptırıma gidilmesi kesinlikle beklenmiyor. (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler