Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma Yayın İhalesindeki Son Durumu Açıkladı

Akın Ungan
23.02.2022 - 23:40 | Son Güncellenme: 24.02.2022 - 23:04

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Saran Group ve Bein Sports'un teklifte bulunduğu TFF yayın ihalesi için açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma Yayın İhalesindeki Son Durumu Açıkladı

TRT Spor'da Aktüel Futbol'un canlı yayın konuğu olan VavaCars Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Saran Group ve Bein Sports'un teklifte bulunduğu yayın ihalesi hakkında açıklamalarda bulundu.

"Teklif veren şirketlerle ayrı ayrı görüşeceğiz"

Yayın ihalesindeki son durumu açıklayan Süleyman Hurma, "Yayın ihalesine teklif veren şirketlerle ayrı ayrı görüşeceğiz. Bu sürecin uzamamasını umut ediyoruz. Ama sonuçta ortada bir ürün var ve kulüpler bu ürünün değerini bulmasını isteyecek. Umut ediyorum ki o değer bulunur." şeklinde konuştu.

Önceki ihale ile şu an verilen teklifler arasındaki fark

Süleyman Hurma, önceki ihale ile şimdi konuşulan teklifler arasındaki fiyat farkını kıyasladı. Hurma, "Tüm rakamları net bilmemekle beraber, yayın ihalesi yapıldığında, kulüpler bir galibiyet için 800 bin Euro civarında bir para kazanıyorlardı. Şu anda bu para 170 bin Euro'ya indi. Garanti kazanılan para 10 milyon civarında idi bugün de yine Euro bazında bakıldığında bu paralar en azından geçen seneki rakamlar düşünüldüğünde 2,5 milyon Euro oldu, olmadı gibi." dedi.

İlgini Çekebilir
Yayın ihalesinde kritik saatler
Habere Git

"Süper Lig TV 1 yıldan fazla süre alır"

Süper Lig TV hakkında düşüncelerini dile getiren başkan, "Süper Lig TV tabii ki yapılabilir. Ama bugünden yarına bir televizyon kanalı kurmak, altyapısını sağlamak öyle kolay bir şey değil. Mümkün olan jet hızıyla yapsanız bunu, 1 yıldan fazla süre alınır." ifadelerini kullandı.

"Kulüpler Birliği olarak Adalet Bakanlığı'na gittik"

Korsan yayın ile mücadele konusunda adım attıklarını söyleyen Hurma, "Kulüpler Birliği olarak Adalet Bakanlığı'na korsan yayın ile ilgili gittik. Onlar da çok önemli önlemler aldılar. Bu yayından para kazanabilmemiz için ürünümüzün, marka değerimizin iyi olması lazım" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Yayın ihalesinde karar toplantısı!
Habere Git

"Sakın burayı seyretmeyin, burada futbol kötü diyoruz"

Türk futbolunun marka değerinin düşük olduğunu vurgulayan Karagümrük Başkanı, "Türkiye'de futbol anasayfamızı yeniden yazma zorunluluğumuz var. Biz yayın ihalesinde lütfen iyi para verin diyoruz değil mi? Ama biz, Federasyon kötü, hakemler kötü, oyuncular kötü, antrenörler kötü, yöneticiler kötü ve hırsızlık yapıyor, transfer yapmasını bilmiyoruz diyoruz. Sonra da gelin bu ürünü satın alın diyoruz. Aslında biz sakın burayı seyretmeyin, burada futbol kötü diyoruz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler