İsveç avantajı kaptı!

14.11.2015 - 23:38 | Son Güncellenme: 14.11.2015 - 23:56

İki Kuzey Avrupa ülkesinin eşleşmesinde ilk maç İsveç'in 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

İsveç 2-1 Danimarka
45’ [1-0]Forsberg
50’ [2-0]Ibrahimovic (p)
80' [2-1]Jorgensen

AJANSSPOR- Euro 2016 Elemeleri Playoff ilk maçında İsveç evinde Danimarka’yı ağırladı.

İsveç sahaya Isaksson, Lustig, Antonsson, Granqvist, Olsson, Fırsberg, Lewicki, Kallström, Jimmy Durmaz, Ibrahimovic, Berg ilk 11’i ile çıktı.

Danimarka ise Schmeichel , Kjaer, Agger, Durmisi, Jacobsen, Kvist, Eriksen, kahlenberg, Braithwaite, Fischer, Bendtner 11’i ile sahadaki yerini aldı.

İsveç ilk yarıda özellikle Henning Berg ile önemli fırsatlar yakaladı fakat tecrübeli golcü bu pozisyonlarda golü bulamadı.

44’te ise Danimarka, Nicklas Bendtner ile önemli bir fırsat yakaladı. Soldan Eriksen’in kestiği ortada Bendtner kale ağzında müsait pozisyonda topu auta attı.

Bu atağın ardından gelişen organize İsveç atağında Jimmy Durmaz topuğuyla attığı pasla sağ bek Lustig’i kaçırdı. Lustig’in yerden kestiği ortaya çok şık bir vuruş çıkaran Forsberg İsveç’i 1-0 öne geçirdi.

50’de ise ev sahibi ekip bir penaltı kazandı. Topun başına geçen Ibrahimovic kalecinin uzandığı köşeye kullandığı vuruşta fileleri havalandırmayı başardı ve fark ikiye çıktı. 

Danimarka 80'de farkı bire indirdi. Sağ köşeden kullanılan kornerde arka direkte vuruşu yapan Jorgensen skoru 2-1'e getirdi. 

Maç bu skorla sona ererken İsveç 17 Kasım'daki rövanş maçı öncesi avantajı yakalayan taraf oldu. Danimarka'da Simon Kjaer 90 dakika forma giydi. 

Senin için hazırladığımız haberler