İtalya doludizgin! Tur biletini 2. maçtan ceplerine koydular

16.06.2021 - 23:31 | Son Güncellenme: 17.06.2021 - 00:34

EURO 2020’de Türkiye ile beraber A Grubu’nda yer alan İtalya, İsviçre’yi yenerek 2’de 2 yaptı ve şampiyonada tur atlamayı garantileyen ilk takım oldu.

İtalya doludizgin! Tur biletini 2. maçtan ceplerine koydular

AJANSSPOR-HABER

EURO 2020’de İsviçre’yi 3-0 yenen İtalya 2 maçta 6 puana ulaşarak adını son 16 turuna yazdıran ilk takım oldu. Gökmavililer rakibini Roma Olimpiyat Stadı’nda ağırladı.

Goller Locatelli ve Immobile'den

Baştan sona rahat bir oyun oynayan İtalyanları zafere taşıyan goller 26 ve 52. dakikalarda Manuel Locatelli, 88. dakikada Ciro Immobile’den geldi. İsviçre de tıpkı Türkiye gibi güçlü rakibi karşısında fazla varlık göeteremedi. 

Chiellini'yi önce VAR sonra sakatlık üzdü

Öte yandan ev sahibi ekipte ilk yarı sakatlanan Giorgio Chiellini maça devam edemedi. Juventus'un tecrübeli oyuncusu sakatlanmadan önce bir de gol sevinci yaşarken daha sonra VAR'ın elle oynadığını tespit etmesi sonucu attığı gol iptal edildi.    

İtalya-Galler liderlik maçı olacak

Roberto Mancini’nin ekibi ilk maçında A Milli Takımımızı 3-0 mağlup etmişti.Böylece A Grubu’nu ilk 2’de bitirmeyi kesinleştiren İtalyanlar, gruptaki son maçında 4 puanlı Galler ile liderlik için karşılaşacak. 

A Grubu'nda herkesin bir hesabı var

Bir puanda kalan İsviçre ise tur için Millilerimizi yenip, Galler’in İtalya’ya kaybetmesin bekleyecek. Türkiye’nin de İsviçre’yi yenerek en iyi grup 3.’leri arasına girmeyi hedefleyeceği son maçlar öncesi puan durumu şöyle oluştu:

Son hafta programı:

20 Haziran Pazar / Saat 19.00

Türkiye-İsviçre

İtalya-Galler

 

Maçın yıldızı Locatelli

Öte yandan UEFA, İtalya-İsviçre maçının yıldızı olarak Manuel Locatelli'yi seçti. İki golüyle karşılaşamaya damga vuran futbolcu Serie A'da Sassuolo forması giyiyor. 

İtalya 965 dakikadır gol yemiyor 

Teknik direktör Roberto Mancini yönetiminde büyük bir çıkış yakalayan İtalyanlar, oynadığı son 10 maçı gol yemeden kazanırken, 965 dakikadır rakiplerine gol izni de vermiyor. 

Senin için hazırladığımız haberler