İtalya Grand Prix'sini Pierre Gasly kazandı

06.09.2020 - 18:01 | Son Güncellenme: 06.09.2020 - 18:01

Formula 1 Dünya Şampiyonası haberleri.. Formula 1 Dünya Şampiyonası İtalya Grand Prix'sini hangi pilot kazandı? İşte detaylar..

AJANSSPOR-HABER

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 8. yarışı İtalya Grand Prix'sini, Scuderia AlphaTauri takımının Fransız pilotu Pierre Gasly kazandı. Bu onun ilk zaferi.

İkinci Carlos Sainz Jr. üçüncü ise Lance Stroll oldu.

Sezonun 8. mücadelesi, İtalya'nın Monza kentiyle aynı adı taşıyan 5 bin 793 metrelik pistte 53 tur üzerinden yapıldı.

Yarışa 10. sıradan başlayan Pierre Gasly bitiş çizgisini ilk sırada geçerek kariyerindeki ilk birinciliğine ulaştı.

McLaren'in İspanyol sürücüsü Carlos Sainz liderin 0,415 saniye gerisinde ikinci, Racing Point'in Kanadalı pilotu Lance Stroll ise 3,358 saniye gerisinde üçüncü sırayı aldı.

Kariyerinde 6 Formula 1 şampiyonluğu bulunan Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton pit yolu açılmadan pite girdiği için 10 saniye dur/kalk cezası alırken, Red Bull sürücüsü Max Verstappen ve Ferrari pilotları Charles Leclerc ve Sebastian Vettel yarışı tamamlayamadı.

Sezonun 9. yarışı yine İtalya'da, 13 Eylül'de yapılacak.

 

"Çok çılgın bir yarıştı"

Pierre Gasly: Çok çılgın bir yarıştı ve kırmızı bayraktan faydalandık. Otomobil oldukça hızlıydı. 18 ayda çok şey yaşadık. İlk podyumda wow demiştim. Anlamakta zorlanıyorum. Kelimeler anlamsız kalıyor şu an. Podyumu bana armağan ettiler. Çok çok mutluyum. Herkese teşekkür ediyorum. Mercedes ve Ferrari'nin önünde kazandık. Bu şaşırtıcı. Odaklanmaya devam ettik ve adım adım geliştik. Çok çok çılgınca. "

"Podyuma yeniden çıkmak güzel"

Lance Stroll: "Mutluyum. Podyuma yeniden çıkmak güzel. Çok çılgın bir yarış oldu. Gasly çok iyi yarıştı. Belki kazanabilirdim ama olmadı. Gerçekten Carlos ile ilk turlarda kapıştım ve beni geçti. 3. olduğum için mutluyum. Tuhaftı. Kafanızı yarışın ortasında start olmaya hazır değildik ama 3. olmak harika."

"Galibiyet için savaşma fırsatımız vardı"

Carlos Sainz: "Gerçekten inanılmazdı. Galibiyet için savaşma fırsatımız vardı ve yakındık. Tempomuz çok iyiydi. Sanırım hak ettiğimizi aldık. Gasly'nin nasıl öne geçtiğini anlamadık. Bu tempodan dolayı kendimizle gurur duymalıyız."

İtalya Grand Prix'sinin ardından oluşan pilotlar klasmanı şöyle:

Pilotlar klasmanı

1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 164

2. Valtteri Bottas (Finlandiya): 117

3. Max Verstappen (Hollanda): 110

4. Lance Stroll (Kanada): 57

5. Lando Norris (Büyük Britanya): 57

Senin için hazırladığımız haberler