İtalya Ligi ne zaman başlayacak? Tarih verdi...

05.04.2020 - 23:48 | Son Güncellenme: 05.04.2020 - 23:52

Koronavirüsten en çok etkilenen İtalya'da futbol maçlarının başlayıp başlamayacağı tartışılıyor. İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina'dan açıklama geldi. Gravina, liglerin başlangıcı adına bir tarih verdi.

İtalya Ligi ne zaman başlayacak? Tarih verdi...

Koronavirüs sebebiyle en çok negatif yönden etkilenen ülkelerden biri İtalya oldu. İtalya'da hayat durma noktasına gelmişti. Çizme'de futbol maçlarının ne zaman oynanacağı tartışma konusu haline gelirken, İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina'dan açıklama geldi. İtalya Ligi ne zaman başlayacak? İşte son gelişmeler... 

İtalya'da kaç vaka var? Kaç kişi öldü?

AJANSSPOR

129 bini bulan teyit edilmiş vaka ve 15 binden fazla ölüm sayısı ile Avrupa'da COVID-19 tehdididen en çok etkilenen ülke İtalya olarak kayıtlara geçti. İtalya'da futbol maçlarıyla ilgili tartışmalar yapılıyor. Hatta Lazio'nun şampiyonluğunu isteyenler olduğu gibi, ligin kaldığı yerden devam etmesi yönünde de görüşler açıklanıyor. 

Gravina: "17 Mayıs tarihinde başlayabiliriz"

İtalya Futbol Başkanı Gravina konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "17 Mayıs tarihinde başlayabiliriz. Bu bir fikir. Bunun dışında Eylül ya da Ekim ayına kadar ligi bitirmeliyiz ki bir sonraki sezonu da olumsuz etkilemesin.

İtalya Ligi'nde durum nasıl? Kim liderdi?

Serie A'da 26 maç oynanırken Juventus 63 puanla zirvede yer alıyordu. Zorunlu ara öncesinde Lazio 62 puanla 2. sırada bulunurken, Inter 54 puanla kendisine 3. sırada yer buldu. Inter'i Atalanta, Roma, Napoli ve Milan takip ediyor.

Katı kurallar İtalya'da da var

Çizme'de sosyal mesafenin kesin olarak korunması yönünde çok sert kurallar var. Özellikle alınan sıkı önlemlerle birlikte vakaların son 3 gün içinde biraz daha düştüğü ifade edildi. Ancak; başbaşkan Giuseppe Conte, önlemlerin biraz gevşetilmesi yönünde herhangi bir açıklama yapmadı.

Senin için hazırladığımız haberler