'İtalya maçına bakmayın, bu son 15 yılın en iyi jenerasyonu'

16.06.2021 - 00:31 | Son Güncellenme: 16.06.2021 - 08:29

Eski futbolcu ve teknik direktör Mustafa Özer, Ajansspor'a açıklamalar yaptı. Özer, EURO 2020'deki Türkiye İtalya ve Galler Türkiye maç yorumlarına da yer verdi.

'İtalya maçına bakmayın, bu son 15 yılın en iyi jenerasyonu'

Deniz ŞEN - AJANSSPOR

Futbolculuk kariyerinde Fenerbahçe ve Eskişehirspor gibi takımların formasını giyen, son olarak TFF 1. Lig ekibi Ankaraspor’u çalıştıran teknik direktör Mustafa Özer, EURO 2020’de mücadele eden milli takımımızla ilgili olarak Ajansspor’a değerlendirmelerde bulundu.

 

'Henüz hiçbir şey bitmiş değil'

Turnuvanın açılışında İtalya’ya 3-0 mağlup olduğumuz maç hakkında konuşan Özer, ‘’Güçlü bir İtalya’nın karşısına çıktık. Hücum anlamında üretken olamadık. İtalya özellikle kaptırdığımız toplarda bize zorluk çıkardı ve oyun kurmamıza izin vermedi. Oyun anlamında gerideydik ama henüz hiçbir şey bitmiş değil. Bu mağlubiyet nazar boncuğu olsun’’ dedi.

 

'Galler maçında kendilerini göstereceklerdir'

Şenol Güneş ve ekibinin İtalya maçını iyi analiz edeceğinin altını çizen Mustafa Özer, ''Galler maçı bizim için daha önemli. Kalan 2 maçta 6 puanı cebimize koyarsak işimiz kolaylaşır. Çok yetenekli ve genç oyuncularımız var. Avrupa’da forma giyen başarılı futbolcularımız milli takımda. Galler maçında kendilerini göstereceklerdir'' ifadelerini kullandı. 

'Son 15 yılın en iyi ve en genç jenerasyonu'

Milli takımın çok iyi bir jenerasyon yakaladığını vurgulayan Özer, ‘’İtalya maçına bakmamak lazım. A Milli Takımın bu jenerasyonu, son 15 yılın en iyi ve en genç jenerasyonu. 84 milyon, kalan maçlarda milli takımımızın arkasında olacak. Ben eminim ki bu jenerasyon, gelecek yıllarda da Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası’nda bizi çok iyi temsil edecek.’’ dedi. 

 

'Türkiye, genç yetenekli oyuncu cenneti'

Özer, altyapıya ve altyapıdaki eğitimcilere daha çok yatırım yapılması gerektiğini hatırlatarak sözlerini noktaladı:

''Türkiye, nüfusu dolayısıyla futbol için genç yetenekli oyuncu cenneti. Ülkemizde futbol adına pek çok cevher var ancak altyapıda bazı sıkıntılarımız var. Altyapıda çalışan antrenörlerin maaşları ve tesis sıkıntıları bunların başında geliyor. Ben kendi adıma TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kuruluna güveniyorum. Bu konularda da gerekli yatırımları yaparak Türk futbolunu kalkındıracaklarına inanıyorum.''

 

Senin için hazırladığımız haberler