İtalya Milli Takımı Euro 2024'ü Televizyondan İzleyebilir

Ali Bozkurt
18.10.2023 - 20:00 | Son Güncellenme: 18.10.2023 - 20:01

İtalya Milli Takımı, İngiltere'ye 3-1 kaybederek, Euro 2024 biletini riske etti. Maç öncesi "Gerekirse ölürüz" yemini de puan almaya yetmedi. İşte İtalya için ihtimaller.

İtalya Milli Takımı Euro 2024'ü Televizyondan İzleyebilir

AJANSSPOR HABER

İtalyan teknik adam Vincenzo Montella, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı Almanya'da önümüzdeki Haziran-Temmuz aylarında düzenlenecek olan Euro 2024 finallerine taşımayı başarırken, kendi ülkesi İtalya, evde kalma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

İngiltere'ye 3-1 kaybetti

2020 Avrupa Şampiyonu İtalya, İngiltere ile oynanan maçı 3-1 kaybedince gruta üçüncü sıraya geriledi. İtalyanlar, İngiltere maçı öncesi idmanda toplu halde yaptıkları motivasyon konuşmasıyla sosyal medyaya düşmüştü. 

Yeminli motivasyon işe yaramadı

Bu konuşmada halka şeklinde omuz omuza veren futbolcular "Biz İtalyayız, İtalya için ölürüz" şeklinde ant içiyorlar. Ama bu motivasyon konuşması İngiltere'ye karşı galip gelmeye yetmedi.

Son iki maçı da kazanması lazım

Kampta içinde Nicolo Zaniolo'nın da bulunduğu bazı milli futbolculara yönelik bahis operasyonu şoku da yaşayan İtalya, Kuzey Makednoya ve Ukranya maçlarından 6 puan çıkarması gerekiyor. Halihazırda Ukrayna, İtalya'nın 3 puan önünde ikinci sırada yer alıyor. 

Kuzey Makedonya Katar'dan etmişti

7 puanla dördüncü sırada bulunan Kuzey Makedonya da matematiksel olarak gruptan çıkma şansına sahip. Kuzey Makedonya, İtalya'yı son Dünya Kupası'ndan eden ülke. Kuzey Makedonya, 2022 Dünya Kupası play-off maçında İtalya'yı eleyerek, Katar'a gitmesini önlemişti.

Son iki Dünya Kupası'na da gidemedi

2018 Dünya Kupası ve 2022 Dünya Kupası'na gidemeyen İtalya, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma hakkını da kaçırırsa, 6 yılda üç büyük turnuvayı evinde televizyondan takip edecek. 

Bir şansı daha var: Uluslar Ligi

İtalya, Euro 2024 finallerine grup elemelelerinden çıkamazsa, ikinci şansını Uluslar Ligi yolundan deneyecek. Söz konusu kategoride A Ligi'ni liter bitiren İtalya, Mart ayında play-off'la katılma hakkını cebinde tutuyor.

Senin için hazırladığımız haberler