İtalya-Türkiye maçı nerede oynanacak? Flaş gelişme

29.03.2021 - 12:51 | Son Güncellenme: 29.03.2021 - 13:06

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın açılış karşılaşması olan ve Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanması planlanan İtalya-Türkiye milli maçı, ev sahibi ülke 7 Nisan’a kadar seyircili oynama garantisi veremezse başka bir ülkeye alınabilir. İşte detaylar…

İtalya-Türkiye maçı nerede oynanacak? Flaş gelişme

AJANSSPOR-HABER

Avrupa Futbol Şampiyonası’na geri sayım sürerken A Milli Takımımızı yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Bilindiği gibi İtalya ile Türkiye 11 Haziran'da EURO 2020'nin açılış maçında karşı karşıya gelecek. Mücadele Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.

Son tarih 7 Nisan

Ancak La Gazzetta dello Sport'ta yer alan habere göre; bu karşılaşma başka bir yerde de oynanabilir. Çünkü İtalya Futbol Federasyonu ve İtalyan Hükümeti, EURO 2020 ile ilgili 7 Nisan'a kadar kesin bir karar vermek zorunda.

UEFA, turnuvanın düzenleneceği tüm statlara seyirci alınacağına dair garanti istiyor. Koronavirüsün yoğun şekilde devam ettiği İtalya henüz bu konuda garanti verebilmiş değil. İtalyan Federasyonu’nun hükümete bu konuda baskı yaptığı ancak henüz olumlu birr yanıt alamadığı ifade ediliyor.
 

Eğer 7 Nisan’a kadar bu durum değişmezse İtalya-Türkiye milli maçı başka bir sahaya alınacak. Roma’da bizimki dışında 16 Haziran'da İtalya-İsviçre, 20 Haziran'da İtalya-Galler ve 3 Temmuz'da da çeyrek final maçının oynanması planlanıyordu.

EURO 2020’ye ev sahipliği yapacak diğer statlar:

Hollanda, Johan Cruyff Arena 
Azerbaycan, Olimpik Stadyum
İspanya, San Mames
Romanya, Ulusal Arena
Macaristan, Puskas Arena 
Danimarka, Parken 
İrlanda, Aviva 
İskoçya, Hampden Park 
İngiltere, Wembley 
Almanya, Allianz Arena

Senin için hazırladığımız haberler