İtalya Türkiye maçının statüsü nedir? İşte A Grubu'ndaki güncel tablo...

11.06.2021 - 16:48 | Son Güncellenme: 11.06.2021 - 17:04

A Milli Takımımız, Roma Olimpiyat Stadyumu'nda oynayacağı İtalya maçıyla EURO 2020'ye merhaba diyecek. Bu nedenle, İtalya Türkiye maçının statüsü araştırılıyor.

İtalya Türkiye maçının statüsü nedir? İşte A Grubu'ndaki güncel tablo...

Normal takvimde geçtiğimiz yıl düzenlenmesi gereken EURO 2020 turnuvası, Kovid-19 pandemisinden ötürü bir yıl ertelenmişti. 11 ülkede organize edilecek Avrupa Futbol Şampiyonası, İtalya ve Türkiye'nin oynayacağı maçla beraber resmen başlamış olacak. A Milli Takımımızın yıldız ismi Yusuf Yazıcı, "Turnuvaların ilk maçı ve son maçı unutulmaz olur" yorumunda bulunmuştu. Yazıcı'nın dediği gibi, Avrupalı futbolseverlerin gözü bu akşam oynanacak karşılaşmadan adeta ayrılmayacak. Peki, İtalya - Türkiye maçının statüsü nedir? Türkiye kazanması durumunda ne gibi avantajlar elde edecek?

İTALYA TÜRKİYE MAÇININ STATÜSÜ NEDİR?

Bu akşam oynanacak İtalya Türkiye maçı, hem turnuvanın ilk karşılaşması olması; hem de A Grubu'ndaki ilk maç olması nedeniyle büyük önem arz ediyor. Beraberliğin iki tarafa da kaybettireceği, kazananın gruptan çıkma yolunda büyük adım atacağı karşılaşma olacak. Nitekim, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, 4 puan topladığımız takdirde gruptan çıkacağız yorumunda bulunmuştu. 

KAZANAN OKYANUSU AŞACAK

"Okyanusu aşıp derede boğulma" tabirini günlük hayatta sıklıkla kullanırız veya duyarız. Ancak, EURO 2020'nin ilk karşılaşmasını kazanan ekiplerin büyük çoğunluğu, bir üst tura çıkmayı "garantilemiş" mahiyetinde olacak. Nitekim, 4 puan toplayanın 3. sırada; en iyi 3.'lükle turlayacağı düşünülürse; bugünkü karşılaşmadan 3 puanla ayrılan tarafın "okyanusu aşacağı"nı söylemek mümkün.

MANCİNİ SİNYALİ VERDİ: ZOR OLUR

İtalya Teknik Direktörü Roberto Mancini, ilk maça ilişkin şu şekilde konuştu: "Açılış maçlarının her zaman zor olduğunu da belirten İtalyan teknik adam sözlerini şöyle noktaladı: "İlk maç, çok zor bir maç olacak. Rahat bir şekilde bu maça hazırlandık ve amacımız tabii ki kazanmak. Çok zor ama bundan keyif de almamız gerekiyor."

GÜNEŞ: "KAZANMAK İÇİN GELDİK..."

Mancini'nin basın toplantısından hemen sonra bu kez kameraların karşısına Şenol Güneş geçti. Teknik direktör Güneş: "İlk galibiyeti tatmak bizim için gurur verici olacak. Mancini tabii Türkiye’yi iyi biliyor. Galatasaray’da çalıştı. Kendisini biliyoruz. Tecrübeli bir kişi. Biz buraya favori olarak gelmedik. İnşallah finali İtalya’yla oynarız. Bu bir hayal. Bu bir beklenti. Ama önce ilk maçımızı düşünüyoruz. Herkese başarılar diliyorum. Herkes kazanmak ister. Biz de kazanmak için geldik. 26 oyuncumuzun herhangi bir sıkıntısı yok. Yarınki maça hazırız. Keyifli maçlar oynamak istiyoruz. Herkesin mutlu olacağı maçlar diliyorum." dedi.

İTALYA TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN?

EURO 2020'nin açılış karşılaşması, İtalya - Türkiye maçı 11 Haziran Cuma günü saat 22.00'de TRT 1'de yayınlanacak.

EURO 2020 A GRUBU

A Milli Takımımızın yer aldığı A Grubu şu şekilde:

  • TÜRKİYE
  • İtalya
  • İsviçre
  • Galler
Senin için hazırladığımız haberler