İtalya'da lig maçları durduruldu

09.03.2020 - 20:29 | Son Güncellenme: 09.03.2020 - 20:29

İtalyan Olimpiyat Komitesi, koronavirüs nedeniyle Serie A dahil olmak üzere ülkedeki tüm spor organizasyonlarını en erken 3 Nisan'a kadar askıya alırken. karar başbakan Giuseppe Conte tarafından da onaylandı.

Koronavirüs'ün Kuzey İtalya’da yayılmaya devam etmesi nedeniyle birçok maç ertelenirken, bugün bir toplantı yapan İtalya Olimpiyat Komitesi 3 Nisan'a kadar ülkedeki tüm spor müsabakalarının askıya alınmasına karar verdi.

Daha önce İtalyan Oyuncular Birliği (FIGC) oyuncuların sağlığını korumak için grev çağrısı yapmıştı. FIGC ile Salı günü lig yetkilileri ile bir görüşme yapacaktı.

Öte yandan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'nin imzaladığı bu karar yalnızca İtalya'nın kendi spor organizasyonlarını kapsarken; Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gibi turnuvalar oynanmaya devam edecek.

Bu arada İtalya'da, ülke içinde serbest dolaşım da; iş, sağlık sorunları gibi mecburi durumlar haricinde yasaklandı. 

Kovid-19 nedeniyle olağanüstü günler geçiren ülkede Başbakan Giuseppe Conte, virüsün yayıldığı kuzey bölgelere daha sıkı önlemler getiren yeni bir kararname açıklamıştı.

Buna göre, daha önce 11 beldeye uygulanan giriş-çıkışların sıkı şekilde kontrol edildiği "kırmızı bölge" uygulaması, Milano'nun içinde bulunduğu Lombardiya ile Venedik'in de olduğu 14 kente genişletilmişti.

Söz konusu yerlerde her türlü toplu faaliyet ve eğitim-öğretim, 3 Nisan'a kadar askıya alınmış, Serie A maçlarının ise seyircisiz oynatılmasına izin verilmişti. 

Ülkede şu ana kadar 9 bin 172 kişide koronavirüs tespit edilirken, ölü sayısı ise 463'e yükseldi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler