İtalya'dan flaş transfer iddiası: "Artık Fenerbahçe'nin golcüsü"

02.12.2018 - 10:29 | Son Güncellenme: 02.12.2018 - 13:29

İtalya'dan flaş transfer iddiası: "Artık Fenerbahçe'nin golcüsü"

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe ile ilgili bir iddia ortaya atıldı. Flaş transfer haberini İtalyanlar açıkladı... İşte çubuklu formayı giyecek o yıldız isim...

Fenerbahçe'ye gelenler yetersiz kaldı

Sarı-lacivertlilerde Robin van Persie ve Fernandao ile yollar ayrılınca sportif direktör Damien Comolli, İslam Slimani ve Michael Frey'i getirmişti. Ancak iki isim de Kanarya için oldukça yetersiz kaldı.

Slimani de bekleneni veremedi

Frey, yeteneği oranında iyi niyetiyle çabalasa da rakiplerini tehdit eden görüntüde değil. Leicester City'den kiralanan İslam Slimani ise CV'nin aksine büyük bir hayal kırıklığı oldu. Sarı-lacivertli taraftarlar ona "Cezayirli Güiza" lakabını takarken Fenerbahçe, devre arasında mecburen forvet transferine yöneldi.

Inter kiralamayı düşünüyor

Fenerbahçe yönetimi hedefine eski göz ağrısı Gabigol'ü aldı. Kanarya'nın gözdesi Gabigol, Santos'a kiralanmıştı. Devre arasında yeniden İtalyan ekibi Inter'e dönecek. Ancak Inter onu yeniden kiralamayı düşünüyor.

Transfer için temas kuruldu

Fenerbahçe de devreye girerek 22 yaşındaki yıldıza 'çubuklu' formayı giydirmeye çalışacak. İtalyan basınında yer alan haberlere göre sarı-lacivertliler, bu transfer için İnter ile ilk teması kurdu.

İtalyanlar transferi yazdı

Calciomercato'da çıkan haberde Fenerbahçe dışında Avrupa'dan 5 takım Gabigol'ün peşine düşmüş durumda. Cenk Tosun'un formasını giydiği Everton da bunlardan biri. Ancak pole pozisyonda Fenerbahçe var.

Artıları dikkat çekiyor

Gabigol'ün artıları dikkat çekici.  İyi top saklıyor. Pas yeteneği gelişmiş. İyi bir bitirici.  Kontratağı seviyor. Delici deparları var. Ayakları yere sağlam basıyor.

Eksileri neler?

Savunmaya yardımı düşük. Konsantrasyon kaybı yaşıyor. Kolay adapte olamıyor. (Fotomaç)

Golcülüğü nedeniyle 'Gabigol' lakabı verilen yıldız oyuncunun orijinal ismi Gabriel Barbosa.

2013'ten itibaren Santos'un A takımında yer alıp Brezilya Serie A'da forma giymeye başlayan Gabigol, ilk yılında 10 maçta görev alıp 1 gol atmıştı.

Sonrasında Brezilya Serie A'da yine Santos formasıyla 2014'ü 31 maçta 8 gol, 2015'i ise 30 maçta 10 golle tamamladı.

Performansıyla beğeni kazanan Gabigol 2016'da Santos ile ligde 11 maça çıkıp 5 gol kaydettikten sonra İtalya Serie A'da İnter'in yolunu tuttu.

2016-2017'de İnter formasıyla 9 lig maçına çıkıp 1 gol atabilen Gabigol sonraki sezon Benfica'ya kiralandı ama Portekiz ekibinde sadece 4 resmi maçta forma giydi.

Ardından tekrar Santos'a dönen ve 2018 sezonunda forma giyen 22 yaşındaki oyuncu, bu sezonu 35 lig maçında 18 gol, 2 asistle tamamladı.

Gabriel Barbosa yani Gabigol, Brezilya Milli Takımı'nda da alt yaş kategorilerinden itibaren yer aldı.

 

Yıldız futbolcu Brezilya A Mili Takımı ile çıktığı 4 karşılaşmada 2 kez gol sevinci yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler