İtalyan boksör Carini, Cezayirli rakibi Imane Khelif'ten özür diledi

03.08.2024 - 13:25 | Son Güncellenme: 03.08.2024 - 13:47

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Cezayirli boksör Imane Khelif karşısındaki mücadelenin 46. saniyesinde maçtan çekilen Angela Carini'den özür açıklaması geldi.

İtalyan boksör Carini, Cezayirli rakibi Imane Khelif'ten özür diledi

İtalyan boksör Angela Carini, üç yıl önce Tokyo Oyunları'na katıldıktan kısa bir süre sonra hayatını kaybeden babası ve antrenörü anısına madalya kazanmak için Paris 2024'e gelmişti. Carini'nin Cezayirli boksör Imane Khelif karşısındaki mücadelesi ise 46 saniye sürdü. Carini, kadınlar 66 kilo son 16 turu maçında Khelif karşısında 46. saniyede oyundan çekildi.

"Daha önce hiç bu kadar güçlü yumruk yememiştim"

Angela Carini, Imane Khelif'in yumrukları sonrasında burnundaki acı ve kanama nedeniyle karşılaşmadan çekildi. İtalyan boksör maç sonrası La Gazetta dello Sport için yaptığı açıklamalarda ise "Yüzüm ve burnum acıyordu. Daha fazla nefes alamadım. Ailemi düşündüm, tribündeki erkek kardeşime baktım ve köşeye, çekilmeye gittim. Daha önce hiç bu kadar güçlü yumruk yememiştim." dedi.

"Bu bir transseksüel olayı değil"

İtalyan sporcu Angela Carini'nın Imane Khelif karşısındaki maçtan çekilmesinın ardından Cezayirli boksörün cinsiyeti tartışma konusu oldu. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) sözcüsü Mark Adams ise Khelif'in olimpiyat uygunluk kriterlerinin ihlal etmediğin belirtti ve şunları söyledi: "Cezayirli boksör kadın olarak doğdu, kadın olarak kaydedildi, hayatını kadın olarak yaşadı, kadın olarak boks yaptı ve kadın pasaportuna sahip. Bu bir transseksüel olayı değil. Bunu söylemediğinizi biliyorum ancak bir şekilde bunun bir kadınla dövüşen bir erkek olduğu yönünde bazı kafa karışıklıkları var. Böyle bir durum söz konusu değil. Bilimsel olarak bu konuda fikir birliği var. Bu bir kadınla dövüşen bir erkek değil ve bence bunu anlamamız gerekiyor."

İlgini Çekebilir
Imane Khelif and Lin Yu-Ting tartışması büyüyor: Bu kadınlar hiçbir yanlış yapmadılar
Habere Git

Angela Carini, Imane Khelif'ten özür diledi

İtalyan boksör Angela Carini ise yeni açıklamalarında yaşanan cinsiyet tartışmalarının kendisini üzdüğünü söyledi ve şu sözlerle Cezayirli boksör Imane Khelif'in elini sıkmadığı için özür diledi: "Bütün bu tartışmalar beni üzüyor. Rakibim için de üzgünüm. Eğer Uluslararası Olimpiyat Komitesi dövüşebileceğini söylediyse, bu karara saygı duyarım.Bunu yapmayı amaçlamamıştım. Aslında, ondan ve diğer herkesten özür dilemek istiyorum. Olimpiyat hedefim yok olduğu için öfkeliydim. Khelif'e karşı hiçbir şeyim yok. Aslında, onunla tekrar karşılaşsaydım onu ​​kucaklardım."

Senin için hazırladığımız haberler