İtalyan efsaneden Kenan Yıldız'a övgü dolu sözler

21.08.2024 - 12:25 | Son Güncellenme: 21.08.2024 - 12:41

İtalya Ligi takımlarından Juventus'un efsane futbolcularından ve UEFA'nın eski başkanı Michel Platini, Kenan Yıldız hakkında övgü dolu sözler sarf etti.

İtalyan efsaneden Kenan Yıldız'a övgü dolu sözler

AJANSSPOR-HABER

İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Juventus'un efsane futbolcularından ve UEFA'nın eski başkanı Michel Platini, milli futbolcumuz Kenan Yıldız hakkında açıklamalarda bulundu.

"10 numaralı formayı Kenan’a vermeleri karakteri olduğu anlamına geliyor"

Juventus'un yeni 10 numarası Kenan Yıldız hakkında La Gazzetta dello Sport'a konuşan Platini, "10 numaralı formayı Kenan’a vermeleri karakteri olduğu anlamına geliyor. Juventus ve Kenan için en iyisini diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Ben ilham alabileceğini söyleyemem

Açıklamalarını sürdüren Platini, "Kenan; Bellingham'dan, Messi'den, Zidane'dan ilham alabilir ama benden ilham alabileceğini söyleyemem çünkü o beni oynarken hiç görmedi ve o henüz doğmamıştı" diye konuştu.

"Motta bir futbol uzmanı"

Juventus'un yeni teknik direktörü Thiago Motta ile sözlerine devam eden Platini, "Motta bir futbol uzmanı. Onu çok iyi tanıyorum. PSG'deydi ve iyi bir oyuncuydu, zeki bir adam. Nereye gittiyse iyi iş çıkardı. Onu getirtmeleri doğru bir karar. Hücum ve güzel futbolu seviyor. Juventus'ta bu geçiş sürecini yönetecek doğru bir adam" dedi.

"Motta da şampiyonluğu kazanmak ister ama..."

Juventus'un bu sezon Serie A'da şampiyon olup olamayacağına da değinen Platini, "Bu konuda biraz daha sakin kalmamız gerekiyor. Değişiklik futbol için her zaman iyidir. Motta da şampiyonluğu kazanmak ister. Şampiyon olmadan geçen dört sezon uzun bir süre ve bunu biliyorum ama benden sonra da öyle oldu. Daha sonra da kazanmaya devam etti.

"Bugün sportif direktör de antrenörler kadar önemli artık"

Juventus; Real Madrid, Manchester City ve PSG ile rekabet edemeyeceğini, artık Arapların ve diğer kulüp sahiplerinin imkanlarının olmadığını, bu nedenle büyük bir kolektif yaratması gerektiğini biliyor. Bugün sportif direktör de antrenörler kadar önemli durumda artık" açıklamasını yaptı.

"Ceferin kulüplere yenik düştü"

Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatı ile ilgili konuşan Platini, "Bu yeni format hoşuma gitmedi açıkçası. Ceferin kulüplere yenik düştü" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler