İtalyan futbolunun yükselen yıldızı Moise Kean, Cagliari maçında ırkçı saldırısına maruz kaldı

03.04.2019 - 16:40 | Son Güncellenme: 03.04.2019 - 16:56

İtalyan futbolunun yükselen yıldızı Moise Kean, Cagliari maçında ırkçı saldırısına maruz kaldı

İtalya Serie A Ligi'nde dün Juventus'un deplasmanda Cagliari'yi 2-0 yendiği karşılaşmada İtalyan futbolunun yükselen yıldızı Moise Kean ve takım arkadaşlarına Cagliari taraftarlar ırkçı saldırılar yapıldı.

Juventus'un 2. golünü kaydeden Moise Kean golü attıktan sonra Cagliari tribünlerine dönerek tepkisini dile getirdi. 

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kean, "Irkçılığa en iyi cevap vermenin yolu No To Racism" ifadelerini kullandı. 

Kean'ın takım arkadaşı Leonardo Bonucci ise ırkçı saldırılar sonrası bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Bonucci, "Her şeyden bağımsız, her durumda ırkçılığa hayır" şeklinde konuştu.

 

Bonucci, "Kean, bir gol attığında takım arkadaşlarıyla birlikte kutlama yapacağını ve odaklanması gerektiğini biliyor.
Farklı bir şey yapabileceğini de biliyor. Golden sonra ırkçı sözler sarf edildi. O da duydu ve kızdı." açıklaması yaptı. 

Bonucci, "Suçlamanın yarı yarıya olduğunu düşünüyorum. Çünkü Moise bunu yapmamalıydı ve kalabalığa karşı böyle tepki vermemeliydi. Bizler profesyoneliz ve kimseyi kışkırtmamalıyız." ifadelerini kullandı. 

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Manchester City forması giyen Raheem Sterling de bu sezon birçok kez ırkçı saldırıya maruz kaldı.

 

Son olarak İngiltere'nin Karadağ ile oynadığı karşılaşmada ırkçı saldırılara maruz kalmış ve susmayı tercih etmişti.

 

Sterling, Bonucci'nin sosyal medya hasından yaptığı paylaşıma vevap verdi ve şu sözleri kullandı, "Suçlama 50-50. Şu anda tek yapabildiğim buna gülmek" şeklindeydi.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler