İtalyan voleybolcu Paola Egonu'ya çirkin saldırı!

14.08.2024 - 08:20 | Son Güncellenme: 14.08.2024 - 09:54

İtalyan voleybolcu Paola Egonu için İtalya'daki olimpiyat komitesi binasının önündeki duvara çizilen resim tahrip edildi. İşte detaylar...

İtalyan voleybolcu Paola Egonu'ya çirkin saldırı!

AJANSSPOR - HABER

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda İtalya ile kadın voleybolunda altın madalya kazanan ve turnuvada En Değerli Oyuncu (MVP) seçilen Paola Egonu ırkçı söylemlerin hedefinde. Son olarak, bir dönem VakıfBank'ta da forma giyen voleybolcunun bir duvara çizilen resmi tahrip edildi.

Egonu çizimine saldırdılar

Paola Egonu için İtalya'daki olimpiyat komitesi binasının önündeki duvara "Italianita" (İtalyanlık) isimli bir resim çizildi. Yıldız voleybolcu için yapılan çizim daha sonrasında ise tahrip edildi. Çizimde Egonu'nun ten rengi boya ile kapatıldı ve yüzü boyandı. Ayrıca resimde Egonu'nun vurduğu ve üzerinde "Irkçılığa, nefrete, yabancı düşmanlığı ve cehalete son" yazan top da silindi.

Milletvekili Vannaci, Egonu'yu hedef aldı

İtalyan eski general ve milletvekili Roberto Vannaci geçtiğimiz günlerde olimpiyat şampiyonluğu hakkındaki şu sözleriyle Paola Egonu'yu hedef aldı: "İtalyan voleybol takımının kazanmasından dolayı çok mutluyum ve tüm sporcuları, özellikle de çok yetenekli bir sporcu olan Paola Egonu'yu tebrik ediyorum. Onun İtalyanlığını asla sorgulamadım ancak bedensel özelliklerinin İtalyanların çoğunu temsil etmediğini tekrar belirtmek istiyorum."

İlgini Çekebilir
Egonu dev koleksiyonunu tamamlamak için son aşamada
Habere Git

Kitabında Egonu'ya dedikleri tepki çekti

İtalyan eski general Roberto Vannacci, yazdığı 'Dünya Tersine Döndü' kitabı ile geçtiğimiz haftalarda da gündeme gelmişti. Kitapta İtalyan voleybolcu Paola Egonu için "Vatandaşlık olarak İtalyan olmasına rağmen, bedensel özelliklerinin İtalyan ulusunu temsil etmediği açıktır." ifadelerine yer veren Vannacci bu sözleri üzerine yoğun tepki gördü.

Paola Egonu suç duyurusunda bulundu

Roberto Vannacci'nin söylemleri sonrasında Paola Egonu, eski generalin kendisine karşı ırkçı ithamlarda bulunduğunu belirterek Vannacci hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Volleyballit tarafından aktarılan bilgilerde ise davaya bakan savcıların dosyayı kapattığı ancak Egonu'nun bu karara itiraz ettiği belirtildi. Dosyanın kapatılıp kapatılmayacağı veya general hakkında dava açılıp açılmayacağı konusunda ise bir açıklama gelmedi.

Vannacci'nin kitabına tepki yağdı

Roberto Vannacci yazdığı 'Dünya Tersine Döndü' adlı kitabını 2023'ün Ağustos ayında yayımladı. İçerisinde homofobik, cinsiyetçi ve ırkçı ifadeler bulunan kitap birçok okuyucu ve gazete tarafından sert bir dille eleştirildi. Kitap ayrıca dilbilgisi kurallarına uymadığı gibi anlatım bozukluğu da içeriyor. Savunma Bakanı Guido Crosetto, Vannacci'nin yazdığı kitaptaki ifadeler için ise "Orduyu, savunmayı ve anayasayı itibarsızlaştıran kişisel saçmalıklar." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler