İtalyan voleybolunda ortalık karıştı: Paola Egonu bir generali dava etti!

Aleyna Gürgen
28.02.2024 - 20:45 | Son Güncellenme: 28.02.2024 - 21:35

İtalyan voleybolcu Paola Egonu, kendisine karşı ırkçı ithamlarda bulunduğunu belirttiği general Roberto Vannacci'ye dava açtı. İşte detaylar...

İtalyan voleybolunda ortalık karıştı: Paola Egonu bir generali dava etti!

Paola Egonu'nun son hamlesi İtalyan basınına bomba gibi düştü. Geçtiğimiz yıl Sultanlar Ligi'nde VakıfBank forması terleten Vero Volley Milano oyuncusu, general Roberto Vannacci'ye dava açtı. 

İlgini Çekebilir
Paola Egonu'dan Giovanni Guidetti itirafı!
Habere Git

Vannacci'den Egonu sözleri

İtalyan general Roberto Vannacci, yazdığı 'Dünya Tersine Döndü' kitabı ile yeniden gündemde. Kitapta İtalyan voleybolcu Paola Egonu için "Vatandaşlık olarak İtalyan olmasına rağmen, bedensel özelliklerinin İtalyan ulusunu temsil etmediği açıktır." ifadelerine yer veren Vannacci bu sözleri üzerine yoğun tepki gördü.

İlgini Çekebilir
Velasco açıkladı: Egonu, İtalya Milli Takımı'nda kadroda olacak mı?
Habere Git

Paola Egonu generale dava açtı

Roberto Vannacci'nin sözleri üzerine Paola Egonu, generalin kendisine karşı ırkçı ithamlarda bulunduğunu belirterek Vannacci'yi dava etti. Volleyballit tarafından aktarılan bilgilere göre ise davaya bakan savcılar dosyayı kapattı ancak Egonu bu karara itiraz etti. Dosyanın kapatılıp kapatılmayacağı veya general hakkında dava açılıp açılmayacağı konusunda henüz bir netlik yok. 

Vannacci'ninin kitabına tepki yağdı

Roberto Vannacci yazdığı 'Dünya Tersine Döndü' adlı kitabını 2023'ün Ağustos ayında yayınladı. İçerisinde homofobik, cinsiyetçi ve ırkçı ifadeler bulunan kitap birçok okuyucu ve gazete tarafından sert bir dille eleştirildi. Kitap ayrıca dilbilgisi kurallarına uymadığı ve anlatım bozukluğu da içeriyor. Savunma Bakanı Guido Crosetto, Vannacci'nin yazdığı kitaptaki ifadeler için ise "Orduyu, savunmayı ve anayasayı itibarsızlaştıran kişisel saçmalıklar." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler