"İtalya'nın durumu daha vahim"

22.03.2020 - 16:39 | Son Güncellenme: 22.03.2020 - 16:57

EURO 2020'nin koronavirüs tehdidi sebebiyle 1 yıl süreyle ertelenmesinin ardından UEFA'nın ciddi bir kayba uğrayacağı konuşuluyor. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, durum değerlendirmesi yaptı. Avrupa Birliği'ne de mesaj verdi.

"İtalya'nın durumu daha vahim"

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, EURO 2020'nin 1 yıl süreyle ertelenmesinin kendilerine ciddi açıdan mali zarar vereceği fikrinde. Ceferin, ciddi bir fedakarlık yaptıklarını anlattı ve Avrupa Birliği'ne de ilginç bir öneride bulundu.

UEFA Başkanı Ceferin'den flaş sözler

52 yaşındaki Sloven futbol adamı Ceferin, şampiyonanın koronavirüs sebebiyle ertelenmesi sonrasında yol haritalarını belirlemek zorunda olduklarını savundu.

Ceferin: "En büyük fedakarlığı yaptık"

Ceferin, "UEFA'nın, önümüzdeki Avrupa Şampiyonası'nı gecikmeli düzenlemesiyle birlikte yüz milyonlarca Euro kaydebedeceği açık. Avrupa Şampiyonası bizim amiral gemimiz. Her 4 yılda bir önemli bir gelir kaynağı. Biz bu nedenle en büyük fedakarlığı yaptık. Bu çok açık" diye konuştu.

Serie A konusunda endişeli görünüyor...

UEFA Başkanı Ceferin, Premeir Lig, Bundesliga, La Liga, Serie A gibi üst düzey liglerin de önünü açtıklarını vurguladı. Liglerin, takviminin ayarlanabilir olduğunu ancak; İtalya konusunda durumun daha vahim olduğunu belirtti.

Aleksander Ceferin: "Avrupa Birliği bizden örnek alsın"

COVID-19 salgınının spor ve siyasetin dayanışma içine girmesine fırsat tanıdığını da anlatan Ceferin, "Avrupa Birliği'nin, kriz yönetimimizden bir örnek alabileceğine inanıyorum" şeklindeki sözleriyle de iddialı bir cümle sarf etti. (AJANSSPOR DIŞ HABER)

Senin için hazırladığımız haberler