İtalya 1-2 İspanya I Maç sonucu

06.10.2021 - 23:29 | Son Güncellenme: 07.10.2021 - 00:14

Uluslar Ligi yarı finalinde İspanya, Avrupa şampiyonu İtalya’yı 2-1 yendi. Roberto Mancini ve öğrencileri bu sonuçla 37 maç sonra kaybetti. İtalya-İspanya maç özeti...

İtalya 1-2 İspanya I Maç sonucu

AJANSSPOR-HABER

Avrupa Uluslar Ligi yarı finalinde futbolun iki devi karşı karşıya geldi. EURO 2020 şampiyonu İtalya'yı deplasmanda 2-0 yenen İspanya finale yükseldi.

Ferran Torres golleriyle yıldızlaştı

Milano'daki San Siro'da oynanan maçta Boğalar'ın gollerini 17 ve 45. dakikalarda Ferran Torres atarken, ev sahibinin tek sayısı 83'te Lorenzo Pellegrini ile geldi. Torres, Uluslar Ligi'nde 6 gole ulaştı. Manchester City’nin 21 yaşındaki futbolcusu, İspanya Milli Takım kariyerinde ise 21 maçta 12 gole imza attı. 

İtalya'da Bonucci kırmızı kart gördü

Bu yaz EURO 2020'de zafer kazanarak Avrupa şampiyonu olan İtalya'da kaptan Leonardo Bonucci 42. dakikada kırmızı kart gördü. Gökmavililer böylece uzun süre 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

İtalya'nın tarihi serisi sona erdi

Bu sonuçla İtalya'nın Roberto Mancini yönetimindeki 37 maç süren yenilgisizlik serisi de tarihe karıştı (28 galibiyet, 9 beraberlik). Bu süreçte rakiplerine 88 gol atıp sadece 12 gol yiyen İtalyanlar büyük bir başarıya imza atmıştı. Maviler aynı zamanda 1999'dan beri ilk kez kendi sahasında resmi maç kaybetti. Mancini 90 dakikanın ardından "Evet hayal kırıklığı yaşıyoruz ama bu yenilgi gücümüze güç katacak" dedi.  

 

Barcelonalı Gavi'den rekor

İspanya ise finalde yarın yapılacak Fransa-Belçika karşılaşmasının galibi ile oynayacak. Öte yandan bu maçla beraber 17 yaş 62 günlükkken sahaya çıkan Barcelonalı Gavi, İspanya Milli Takımı forması giyen en genç oyuncu oldu. 

San Siro'da Donnarumma'ya protesto

Öte yandan İtalya Milli Takımı kalecisi Gianluigi Donnarumma'nın eski evinde tepkilere maruz kalması da karşılaşmanın bir başka ilginç notu oldu. Milanlı taraftarlar, kulübün teklifini reddedip yeni sezon öncesi Paris Saint-Germain'e giden eski kalecilerini ıslıkladı.

Milli takımlar arasında en uzun yenilmezlik serileri

 

  • İtalya 37 maç
  • Brezilya 35 maç
  • İspanya 35 maç
  • Macaristan 32 maç
  • Arjantin 31 maç
  • Fransa 30 maç

  

Senin için hazırladığımız haberler