İtalya'yı karıştıran ırkçılık! Paulo Egonu'dan sonra Zaynab Dosso...

Cüneyt Muharremoğlu
18.10.2022 - 14:23 | Son Güncellenme: 18.10.2022 - 14:29

Paulo Egonu'nun ırkçılık yüzünden milli takımdan ayrılacağını açıklamasının ardından atlet Zaynab Dosso ve Sacconago takımın Fas kökenli futbolcusu da sözlü saldırıya uğradı.

İtalya'yı karıştıran ırkçılık! Paulo Egonu'dan sonra Zaynab Dosso...

AJANSSPOR DIŞ HABER

İtalya'da ırkçı saldıraların giderek artması endişelerin büyümesini neden oluyor. Bu sezon Vakıfbank'ta oynayacak voleybolcu Paulo Egonu'nun ırkçılık isyanının ardından iki sporcu daha saldırıların hedefi oldu.

Zaynab Dosso, kutlama yaparken saldırıya uğradı

La Stampa gazetesine açıklamalarda bulunan atlet Zaynab Dosso, Roma'daki bir barda ırkçı saldırıya uğradığını açıkladı. Dosso'nun anlatımına göre Avrupa Şampiyonası'nda 4×100 bayrak yarışında bronz madalya kazanan atlet, kız kardeşi ve arkadaşlarıyla yeni evini kutlamak için Roma'da bir bara gitti.

İlgini Çekebilir
Irkçılık sınır tanımıyor! Paris'te Brezilyalı yıldıza saldırı
Habere Git

"Ecnebi fahişe, ülkene dön" 

Başarılı sporcu barda sözlü saldırıya uğradı. Yanına yaklaşan bir kadın, Fildişi asıllı bir İtalyan olan Dosso'ya "Ecnebi fahişe, ülkene dön" ve "Pis zenci" diye bağırdı. Yeni mahallesindeki ırkçı saldırıya katlanamayacağını belirten Dosso, "Berbat" ifadesini kullandı. 

"Herkes duydu kimse tepki vermedi"

Zaynab Dosso'yu en rahatsız eden olay ise hakaretlerin ardından barda bulunanların tepki göstermemesi oldu.  Atlet, "Kalabalık bir yerdi, herkes duydu ve kimse tepki vermedi. Öyle ki masadaki arkadaşlarımı ben sakinleştirmek zorunda kaldım" dedi.

Siyasete çağrı: Bu saldırıları durdurun

Siyasetin ırkçılığa çözüm bulması gerektiğini savunan İtalyan sprinter şöyle konuştu: "İlk defa ırkçılıkla karşı karşıya kalmıyorum. Seçimi kazananlar ırkçılığa karşı güçlü bir sinyal vermeli. Göstermelik tepkileri bırakın. Irkçılığın panzehiri bulunmalı. Bu saldırıları durdurun."

İlgini Çekebilir
Irkçılık şoku! Rooney oyuncusunu sahadan çekti!
Habere Git

Irkçılık futbola da bulaştı

İtalya'da sadece sokakta değil yeşil sahada da ırkçılık yapıldı. Varese bölgesindeki Gallarate -Sacconago 17 yaş altı futbol maçında ev sahibinin teknik direktörü Fas kökenli bir oyuncu için "Zenci" (Negretto) ifadesini kullandı. Saha karışıken hakem Gallatre teknik direktörünü sahadan attı. Buna rağmen teknik direktörünün kararıyla ırkçılığı protesto eden Sacconago sahadan çekildi. 

Egonu milli takımda oynamak istemediğini söylemişti 

Bu sezon Vakıfbank'a transfer olan İtalya Milli Voleybol Takımı'nın yıldızı  Paola Egonu, 'ırkçı yorumlar' nedeniyle milli takım kariyerini bitirmek istediğini söylemişti. 2022 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan İtalya'nın oyuncusu "Yeter artık. Bana neden İtalyan olduğumu dahi sordular. Artık yoruldum. Milli takıma devam edecek miyim bilmiyorum?" demişti. 

İtalya Başbakanı Draghi telefonla aradı

Egonu'nun açıklamarının ardından İtalya Başbakanı Mario Draghi, başarılı voleybolcuyu telefonla aradı. Egonu ile gurur duyduklarını söyleyen Başbakan Darghi, "Milli takım formasını giyerek başka kupalar kazanmak için ileride fırsatları olacak" demişti. 

Senin için hazırladığımız haberler