İtiraf gibi sözler! Sarri'den Matteo Guendouzi açıklaması

Orhan Gülek
12.01.2026 - 22:38 | Son Güncellenme: 12.01.2026 - 22:42

Lazio Teknik Direktörü Maurizio Sarri, Fransız orta saha oyuncusu Matteo Guendouzi'nin Fenerbahçe'ye satılmasına tepki gösterdi.

İtiraf gibi sözler! Sarri'den Matteo Guendouzi açıklaması

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Serie A ekibi Lazio Teknik Direktörü Maurizio Sarri, satılmasını kesin bir dille reddetmesine karşın Matteo Guendouzi'nin Fenerbahçe'ye transfer olmasını yorumladı.

Sadece bir antrenman yapmış bir oyuncuyu ilk kez oynatıyorum

Öncelikle yeni transferler hakkında yorum yapan Sarri, "Yeni transferleri çok az gördüm. Ratkov iki antrenman yaptı, Taylor ise bir antrenman yaptı. Kariyerimde ilk kez, amatör takımlarım da dahil olmak üzere, sadece bir antrenman yapmış bir oyuncuyu ilk kez oynatıyorum, Serie D'de bile böyle bir şey yaşamamıştım. Bu, yaşadığımız ve kısmen şu anda da yaşamaya devam ettiğimiz zorlukları gösteriyor." dedi.

Sarri, Guendouzi'nin satılmasına tepki gösterdi: Ondan daha iyisi 80 milyon euro

"Yeni bir orta saha transferi hangi özelliklere sahip olmalı; Guendouzi gibi mi yoksa daha teknik bir oyuncu mu?" şeklinde gelen bir soruya yanıt veren İtalyan teknik adam, "Nitelik ve niceliğe sahip, biraz da gol atan bir oyuncu isterim. Sanırım Guendouzi'den daha iyisinin maliyeti 80 milyon Euro civarında olur. Onun bu takımdan gitmesini gerçekten anlayamadım. Takımın en iyi isimlerinden birini kaybetti." cevabını verdi.

Matteo Guendouzi, Galatasaray derbisine damga vurmuştu

Çarşamba günü Lazio formasıyla Fiorentina maçına çıkan, Cumartesi günü de derbide forma giyip Galatasaray karşısında golünü de atan Fransız yıldız Matteo Guendouzi, kupanın kazanılmasında büyük pay sahibi olmuştu. Ayrıca Guendouzi maçın oyuncusu ödülünü de almıştı. Başkan Saran'ın yaptığı fedakarlık ortaya çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler