Ivan Bebek hakemliği bırakıyor! Fenerbahçe atamasının perde arkası

Cüneyt Muharremoğlu
01.11.2022 - 15:57 | Son Güncellenme: 01.11.2022 - 16:02

Fenerbahçe'nin büyük tepki gösterdiği Hırvat Ivan Bebek, Dinamo Kiev maçına 4. hakem olarak atandı. Ancak daha sonra geri çekildi. Atama kalsaydı Bebek, Avrupa'da jübilesini yapacaktı.

Ivan Bebek hakemliği bırakıyor! Fenerbahçe atamasının perde arkası

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde perşembe akşamı Polonya’da oynayacağı Dinamo Kiev karşılamasına 4. hakem olarak Fenerbahçe’nin geçmişte büyük bir problem yaşadığı Ivan Bebek’in atanması ortalığı karıştırdı. Bebek uyarılar üzerine daha sonra maçtan alındı. 

UEFA değil Hırvatistan Federasyonu atadı

Ancak Bebek’i bu maça atayanın UEFA değil Hırvatistan Futbol Federasyonu olduğunu söylememiz gerek. Çünkü UEFA kendi maçlarına yalnızca hakem ve yardımcılarını atıyor. Dördüncü hakem ise hakem ekibinin ait olduğu ülkenin federasyonu tarafından bildiriliyor. Bu bağlamda UEFA Ivan Bebek’i doğrudan atayan kurum değil.

UEFA müdahale etti

Yine de Bebek UEFA’nın müdahalesi ile bu maçtan alındı ve Hırvatistan Futbol Federasyonu UEFA’ya 4. hakem olarak bu defa Marin Vidulin’i bildirdi. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe isyan etti, Bebek değişti
Habere Git

UEFA, Fenerbahçe ile Bebek arasındaki sorunu bildirdi

UEFA’nın Fenerbahçe ile Ivan Bebek arasındaki sorunu bilen bazı yetkilileri hakem komitesine durumu bildirdiler. Ivan Bebek’i arayan komite Bebek’ten “Evet böyle bir problem yaşadım” teyidini alınca hakemi geri çekerek Hırvatistan Futbol Federasyonu’ndan yeni bir isim verilmesini istedi. 

Bebek'e jest yapmak istediler

Diğer yandan Hırvatistan’dan gelen bilgilere göre Hırvatistan Futbol Federasyonu, kariyerini noktalamaya hazırlanan Bebek’i son bir Avrupa maçına vererek jest yapmayı düşündü.

Bebek'e Fenerbahçe darbesi

Ancak Hırvatistan Futbol Federasyonu'nun jesti Fenerbahçe'ye takıldı. Tepkiler üzerine Bebek’in  Avrupa’da son bir kez sahada olma hayali de sona erdi. Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçının hakem kadrısu şöyle oldu:  Duje Strukan (hakem),  Bojan Zobenica, Alen Jaksić (yardımcı hakemler), Marin Vidulin (dördüncü hakem).

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin önünde sadece Bayern Münih var!
Habere Git

Fenerbahçe 'istenmeyen hakem' ilan etmişti

Hırvat Ivan Bebek, 17 Mart 2016'da UEFA Avrupa Ligi son 16 turu mücadelesinde Braga ile Fenerbahçe arasında oynanan maçı yönetmişti. Ofsayt olan Braga golünü geçerli sayan Bebek, Fenerbahçe'nin ofsayt olmayan golünü iptal etmişti. 

Vitor Pereira ve 3 futbolcuyu oyundan attı

Mehmet Topal'a tartışmalı iki sarı kart çıkaran Bebek, sarı lacivertliler aleyhine bir de penaltı vermişti. Dönemin teknik direktörü Vitor Pereira, futbolcular Alper Potuk ve Volkan Şen hakemin yönetimi karşısında sinirlerine hakim olamayarak kırmızı kart görmüşlerdi. 

Senin için hazırladığımız haberler