Kızılyıldız - Anadolu Efes: 93-85 (Maç Sonucu - Özet)

Ali Bozkurt
08.04.2022 - 22:54 | Son Güncellenme: 08.04.2022 - 23:53

THY Euroleague'in 34. ve son haftasında temsilcimiz Anadolu Efes, deplasmanda Kızılyıldız'ın konuğu oldu. Karşılaşma Kızılyıldız 93-55 Anadolu Efes skoru ile sona erdi. İşte detaylar...

Kızılyıldız - Anadolu Efes: 93-85 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER 

Anadolu Efes, THY Euroleague'in 34. ve son haftasında Kızılyıldız'ın konuk oldu.  Play-off'a kalmayı daha önce garantileyen temsilcimiz ligin son hafta maçında rakibine 93-85 skorla yenildi. İşte karşılaşmaya dair tüm detaylar...

İlk çeyrek Anadolu Efes'in

THY EuroLeague son maçında Kızılyıldız'ın konuğu olan temsilcimiz Anadolu Efes, 8 sayı üstünlükle ilk periyotu kazanan taraf oldu. Temsilcimiz ilk periyotta 21-29 üstünlükle kapattı. 

Devre berabet bitti

THY EuroLeague  son hafta karşılaşmasında Kızılyıldız'a karşı ilk periyotta 8 sayı üstünlükle kapatan Anadolu Efes, ikinci periyotta 8 sayı geride kapattı. 19-11 skorla ikinci periyotu kazanan Kızılyıldız, devreyi 40-40 skorla kapatmayı başardı.  İlk yarıda Nikola Kalinic  4 sayı, 6 ribaund, 2 asist yaparken Krunoslav Simon ise  8 sayı, 4 asist yaptı.

Üçüncü çeyrekte kazanan Kızılyıldız'ın

Temsilcimiz sadece ilk çeyreği kazanırken ikinci üçüncü çeyrekte de sayı üstünlüğü eline alamadı. Sadece 22-25 sayı üstünlüğü ile Kızılyıldız, çeyreği önde bitirmeyi başardı.

Anadolu Efes son haftayı galibiyet ile tamamladı

Temsilcimiz, son maçında rakibine 93-85 yenildi.

Ligin son maçı oldu

Play-off'a kalmayı daha önce garantileyen Anadolu Efes, Rus takımlarının organizasyondan ihracı sonrası ligde 16 galibiyet ve 12 yenilgiyle 5. sırada bulunuyor. Kızılyıldız mts ise 12 galibiyet ve 16 mağlubiyetle ligde 11. sırada yer alıyor. İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçı Anadolu Efes, 84-83'lük skorla kazanmıştı.

Avrupa'da 761. maçına çıktı

Anadolu Efes, Kızılyıldız mts müsabakasıyla Avrupa kupalarındaki 761. maçına çıktı. Lacivert-beyazlı ekip, Avrupa organizasyonlarında çıktığı 761 müsabakada *****433 galibiyet ve 327 yenilgi yaşadı. Ergin Ataman'ın başantrenörlüğünü yaptığı Anadolu Efes, THY Euroleague'de ise 513. maçını oynayacak. Lacivert-beyazlılar, organizasyonda çıktığı 512 karşılaşmada 276 galibiyet elde etti, 236 kez rakiplerine mağlup oldu.

Desibel ve tohum rekoru kırılmıştı

Basketbolseverlerin projeye destek vermek için yoğun ilgi gösterdiği Anadolu Efes - LDLC Asvel Villeurbanne karşılaşması, kapalı gişeye yakın seviyede oynandı. Karşılaşmada Anadolu Efes oyuncularının kaydettiği 78 sayı, taraftarların fuaye alanlarındaki etkinliklerde ve maç içi oyunlarda attıkları sayılar ve Anadolu Efes Stüdyo yarışmalarından elde edilen skorlar tohum topuna dönüştü. Buna, karşılaşmayı salondan izleyen 9 bin 32 taraftarın her biri adına +10 tohum topunun yanı sıra, Anadolu Efes Spor Kulübü mobil uygulaması üzerinden check-in yapan taraftarlar ve Fan Club üyelerinin toplam katkısıyla elde edilen tohum topları da eklendi. Sosyal medya platformları üzerinden projeye destek veren EuroLeague organizasyonu, THY EuroLeague ve EuroCup takımları adına da 500 tohum topu bağışlandı. Tüm bu adetler taraftarların maç içinde gerçekleştirilen desibel ölçer etkinliklerinde kırdığı rekor ile 200 katına ulaşarak 152 bin 60 tohum topuna dönüştü.

Anadolu Efes, Afyon'a gidecek

THY Euroleague'de son maçına Kızılyıldız'a karşı çıkan Anadolu Efes, Afyon'un konuk edecek. Karşılaşma 10 Nisan Pzar günü saat 18.00'da  TRT Spor'da şifresiz olarak canlı yayınlanacak. 

Senin için hazırladığımız haberler