İyi oyun, ilkel futbol

07.04.2019 - 01:26 | Son Güncellenme: 06.04.2019 - 22:27

Malatyaspor kupa maçında olduğu gibi neredeyse 10 kişiyle kapanarak ilkel bir futbol örneği ortaya koydu. Bu yöntem belki bir kaç maçta şans beraberliği getirir, ama golü yerseniz farklı mağlubiyetten kaçamazsınız. Kupa maçında beraberlik aldılar, fakat Galatasaray bu kez ligde attığı 3 golden daha fazlasını atabilirdi.

****

İlk defa Belhanda’nın 90 dakika etkili olduğu bir maç izledim. Martin Linnes her zaman olduğu gibi çizgiyi çok iyi kullandı. Dikkât ettim, sezon başından bu yana var olan kolay top kaybetme ve pas bağlantılarındaki sorun bu maçta minumum düzeyde hissedildi. Fernando ve özellikle Belhanda bu konuda özenli olunca sorun en aza indirilebiliyor.

****

Galatasaray istekli, baskılı oyunuyla rakibi üzerinde mutlak bir baskı kurdu. İki takım arasında büyük bir yetenek farkı var; Malatyaspor bu nedenle katı savunma anlayışına sığındı. Galatasaray ise kupada yapamadığını çok daha yoğun ve nitelikli hücum organizasyonlarıyla gerçekleştirmeyi başardı. Deplasmandaki kupa rövanşında da Malatyaspor’u yenip finale çıkacaklarına inanıyorum.

****

Luyindama’dan sonra Marcao’nun da derbide cezalı duruma düşmesi gerçekten büyük sorun... Onların sayesinde, Ocak ayından bu yana, savunmanın merkezi Galatasaray’ın en iyi bölgesi oldu.

Fatih Terim, orijinal stoperlerin yanısıra bir başka oyuncuyu da Kadıköy’de stoper oynatabileceğini söyledi. Bence bu oyuncu Fernando olur. Donk’un yanında Semih ya da Ahmet Çalık gibi orijinal stoperlerden bir tanesini kullanmazsa, Fernando’yu tercih eder. Fiziksel özelliği ve topu oyuna sokabiliyor olması, zorunluluğun da etkisiyle savunmanın merkezi için tercih edilmesini sağlayabilir.

****

Bence derbide Galatasaray adına asıl sorun ön bölgede yaşanır. Diagne’nin penaltıdan attığı goller aldatıcı. Bir forvet olarak atması gereken pozisyonların hepsinde, izleyenleri çileden çıkaracak kadar acemice davranıyor. Daha kötüsü oyunun içinde değil, takım arkadaşlarıyla doğru iletşim kurabildiğini sanmıyorum. Belki takımın en önemlisi olduğu şeklinde bir yanılgını içerisinde. Olağanüstü bir sorun yaşanmazsa derbide yine 11’de yer alacak. Şimdi takım galip geldiği için farkedilmiyor; tutumu ve vasatın çok altında olan performansı büyük sorun. Derbide aynı acemilik ve saha içi sorunları devam ederse bugün onu alkışlayanların hepsi anında aleyhine döner.

Senin için hazırladığımız haberler