İzmir Kulüpleri Radyo Trafik'te buluştu: "Liglerine ertelenmesinde Terim'in hastalığı etkili oldu"

19.04.2020 - 13:08 | Son Güncellenme: 19.04.2020 - 15:39

İzmir Kulüpleri Radyo Trafik'te buluştu: "Liglerine ertelenmesinde Terim'in hastalığı etkili oldu"

Karşıyaka Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı,  Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Altınordu İcra Kurulu Başkanı Barış Orhunbilge ve Göztepe Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya Radyo Trafik İzmir’in konuğu oldu.

4 önemli ismin açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şöyle:

Papatya: "ATATÜRK'ÜN TÜRK HEKİMLERİYLE İLGİLİ SÖZLERİNİN ÖNEMİNİ GÖRDÜK"

Barış Ertül: İzmir kulüplerinin bizim için özel bir yeri var. İzmir'in köklü kulüplerinin bir yayında yer alması bizim için çok önemli. Atatürkçü bir şehrin, Atatürkçü kulüpleriyle bu yayının olması Saran Grup için büyük bir onur.

Göztepe Başkanvekili Talat Papatya: Bütün bilgiler kamuoyu ile paylaşılıyor. TFF, Spor Bakanlığı ve Kulüpler Birliği'nin ortak kararı Mayıs ayında bir görüşme yapmaktı. Mayıs ayının ilk haftasından itibaren antrenmanlara başlanması öngörüldü. Haziran ayında da maçlar başlayacak diye konuşuldu. Burada bir bilinmezlik var. Topyekun bir karar alınması gerekiyor. Belçika Futbol Federasyonu ligi bitirmek gibi bir niyete vardı ancak bu FIFA ve UEFA tarafından kabul görmedi. Herkesin altını çizdiği bir yer var: Futbolu çok özledik. Futbolu sonuçlardan bağımsız olarak özledik. Sadece galibiyetleri değil, mağlubiyetleri de özledik. Birlikteliği özledik.

Sağlığın ne kadar önemli olduğunu gördük. Aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' sözünün ne kadar önemli olduğunu gördük.

"TESTLER NEGATİF ÇIKTI"

Takımdaki testlerin hepsi negatif çıktı. Vermiş olduğumuz program dahilinde evden çalışıyorlar. Sabırsız bir şekilde sürecin bitmesini bekliyoruz. Ben her gün evde 15 bin adım atıyorum.

Belçika Federasyonu ligi tescil etmek istedi ama karşılık bulmadı. Bence ligin bu şekilde sona erdirilmesi en zayıf ihtimal. Gönlümden de hiç geçmiyor. İnşallah oynayacağımızı düşünüyorum.

Liglerin Antalya'da oynanması konuşuluyor ama kim tarafından? (Gülerek) İnsan sağlığı açısından bir risk varsa oynanmasını doğru bulmuyorum. Ligin oynanmaması durumunda kulüpler batar. Futbol piyasasında bir balon vardı. Bu balonun patlayacağını düşünüyorum. Seyircisiz futbol yavan. Geçen akşam NTV Spor - TV8 maçını izledim, o kadar özledim oyunu. (Gülerek)Günbegün değişimler oluyor. Ben önümüzdeki günlerde olumlu süreçleri göreceğimizi düşünüyorum. Ay sonunda yeni bir toplantı kararı var. 23 Nisan'da da FIFA toplanacak.

Keşke tek sorunumuz kombine olsa. Normalleşme sürecinde bir araya geliriz. Şartlar netleşince koca gönüllü Mehmet Seğil bekleneni yapar.İzmir kulüplerinin dostluğu kamuoyunda fazla yer bulmuyor.Burada rüzgar çok sert açıyor, Eylül ayına kadar maçların başlamamasını hayal edemiyorum.

ORHUNBİLGE: "ÇOK ŞÜKÜR, TAKIMDAKİ HERKES İYİ"

Altınordu FK CEO'su Barış Orhunbilge: 1. ayı tamamlıyoruz. Hem A Takım, hem akademi hem de futbol okulları bazında. Akademideki 170 çocuğu 13 Mart'ta ailelerinin yanına gönderdik. Ardından zaten liglerin kararı gelince A Takım futbolcuları evlerine gitti. Yerleşkemizde kalan gurbetçi oyuncular evlerine dönemedi. Şükürler olsun aldığımız farklı bir vaka durumu yok. Sadece sağlığı sorabiliyoruz şu anda. Sonra nerede kaldıysak öyle devam edeceğiz. A Takım oyuncuları antrenmanlara devam ediyor.

Hayat bize her gün bir şey öğretiyor. Bununla beraber video konferans anlamında rutin bir görüşme düzenliyoruz. Altınordu Futbol Akademisi'nde eğitim gören çocuklara Zoom üzerinden eğitime ağırlık verdik. Futbol okullarındaki evlatlarımız için evde yapabileceği antrenman şekilleri hazırladık. Onlara devam ediyoruz. Bu sadece ülkemizi değil bütün dünyayı etkiliyor. Önce insan sağlığı ama bu dönemde biz de en iyisini yapmaya gayret ediyoruz.

"EKONOMİK ANLAMDA KAÇINILMAZ BİR DURUM VAR"

3-4-5 Nisan tarihlerinde Uluslararası İzmir Cup vardı. Başkanımız Seyit Mehmet Özkan, İzmir'i gençlik turnuva merkezi yapmak gibi bir isteği var. Böyle bir katma değerden de yoksun kaldığımız bir dönem oldu.Korona pandemisi sonrası ekonomik anlamda kaçınılmaz bir durum var. Özkaynak sistemlerine daha fazla eğilim gibi pozitif bir etki görebiliriz. Bu dönemin sona ermesiyle birlikte belki birçok oyuncu evlerine gitmek isteyecek. Kontratlar ne kadar süre uzayacak?

Basından duyduğumuz kadarıyla futbolcu ücretleriyle ilgili farklı bir yaklaşım olacak mı? Avrupa'nın en fazla genç nüfusuna sahip ülkeyiz. Avrupa'ya baktığımızda Çağlar, Cengiz, Yusuf, Ozan gibi oyuncularımız da aslanlar gibi mücadele ediyor.

BÜYÜKKARCI: "SAĞLIKTAN ÖNEMLİ BİR ŞEY YOK"

Karşıya Başkanı Turgay Büyükkarcı: Sadece yelken ve tenis oyuncularımız fiziki olarak mümkün olmadığı için çalışamıyorlar. Kulüp psikoloğumuz var. Karşıyaka olarak şanssız bir döneme denk geldi. Futbolda play-off potasındaydık. Basketbolda 2. sıradaydık. Avrupa Kupası için favoriydi. Belki de Avrupa Kupası'ndan olduk.FIBA Final Four'u İzmir'e almak için mücadele ediyoruz ve bunu başaracağımzıı düşünüyoruz. FIBA Eurocup'u Eylül gibi İzmir'de oynayacağız diye düşünüyoruz. Ben şahsi olarak liglerin Eylül'den önce başlamasını uygun görmüyorum.

Devlet 31 Temmuz'dan önceki bütün kongreleri askıya aldı. Hakikaten çok özledik ama sağlıktan daha önemli bir şey yok. Ben erken başlamayı doğru bulmuyorum. Riskli de geliyor. Futbolda bütün çocuklarımızın neredeyse hepsi Karşıyaka doğumlu. Voleyboldaki oyuncularımız altyapı. Bu yüzden organizasyon olarak çok fazla etkilenmedik.

Pandeminin bize gösterdiği bir şey daha var. Böyle bir şeyin faydası olmaz ama faydası olacaksa bir şeye faydası olur. Dünya sporunda oyunculara ödenen suni bir köpük var. Belki bu köpüğü alacak ve spor ekonomisi kenedine gelecek diye düşünüyorum.

"LİGLERİN ERTELENMESİNDE TERİM'İN HASTALIĞI ETKİLİ OLDU"

Liglerin ertelenmesinde Fatih Terim'in hastalanması önemli rol oynadı. Bu derece kırılgan bir dönemden geçiyoruz. Benim isteğim Eylül ayında başlamak değil, bu sadece öngörü. Haziran ayında 2-3 tane hastalık olursa girdap daha da genişleyecek.

Bunun olmasını istemiyorum.İzmir'deki bütün kulüpler inanılmaz bir dostluk içinde. Bu medyada yer almıyor. Başkan ayda 1 toplanıp yemek yiyor. Ben Mehmet Sepil'le en fazla 2 günde 1 konuşuyorum. Bu çok fazla görünmüyor ama Türk sporuna ileride çok katkı verecek bir dostluğun temellerini kuruyoruz.

EKMEKÇİOĞLU: "YABANCI OYUNCULARIN DÖNÜŞLERİNDE SORUNLAR YAŞADIK"

Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu: Yabancı oyuncuların kendi ülkelerine dönüşlerinde bile bir sürü sorun yaşadık. Burada kalmak zorunda kaldılar. Sorunlar yaşıyoruz. Organizasyon anlamında hepimizin TFF'den beklediği bazı şeyler var. Taraftarsız olması hepimiz için üzücü ama bir yerden de başlamamız gerekiyor. Şu an evdeyiz, evde kalıyoruz. Kısa zamanda ben fazla açılmadan rahat bir şekilde aşabileceğimize inanıyorum.Herkesin kendi stadyumunda oynamak istemesi en doğal istek. Hükümetimize güveniyoruz, en doğru kararı vereceklerdir.

Biz her zaman birlik ve beraberlik mesajları veriyoruz. Kulüp başkanlarımız da çok yapıcı. Uzun zamandır olmayan fotoğrafları veriyoruz. Bütün kulüpler birbirlerine destek veriyor.Kulüp yöneticiliği zor bir iş. Doğru yaptığınız zaman, birilerinin size doğru işler yaptığınızı söylemesini istiyoruz. Bilmediğimiz şeyler olduğunda fikir alışverişi yapmak da motive edici oluyor. 20'li yaşlarda bu işe başladım, tecrübe eksikliği yaşadım.

Senin için hazırladığımız haberler