İzmir Spor Tarihi Sempozyumu başladı

15.02.2018 - 12:15 | Son Güncellenme: 15.02.2018 - 12:15

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptıkları Bornova Stadı ve seyirci desteğiyle Göztepe'nin Süper Lig'e çıktığını söyledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ve Yaşar Üniversitesinin desteğiyle, Yaşar Üniversitesinde gerçekleştirilen İzmir Spor Tarihi Sempozyumu'nun açılışında konuşan Kocaoğlu, Türkiye'nin spor tarihine bakıldığında ilk atletizm ve binicilik yarışmalarının ve ilk futbol müsabakasının İzmir'de yapıldığını vurguladı.

Kocaoğlu, daha fazla gence spor yaptırmak üzere yola çıktıklarını belirterek, "Bizim işimiz profesyonel spor değil, bizim işimiz altyapı eksikliğini tamamlamak." dedi.

İzmir'e 30-35 bin kişilik bir stadın mutlaka gerekli olduğunu kaydeden Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bornova Belediyesi ile yaptığımız Bornova Stadı sayesinde seyirci desteğiyle Göztepe, Süper Lig'e çıktı. O stadı biz yapmasaydık, Atatürk Stadı, Buca Stadı'nda buna ulaşmak çok zordu. Tabii ki olabilirdi ama çok zordu. Karşıyaka Yalı ve Göztepe Statlarını bugün de tasvip etmiyorum. Alsancak Stadı'nın mutlaka ve mutlaka yapılması lazım. Çünkü İzmir'in 100 küsur yıllık spor tarihi orada."

Aziz Kocaoğlu, konuşmasının sonunda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere İzmir halkı adına desteklerini göndererek, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Dinçer de üniversitelerin sadece akademik ve bilimsel iddialarla var olamayacağını, kentin kültürünü oluşturan sanat ve spor alanlarında da hizmet etmesi gerektiğini ifade etti.

Sempozyum

Halka açık sempozyuma 44 araştırmacı, 35 bildiri ile katılıyor.

Toplam 16 farklı üniversiteden bilim insanlarının katıldığı sempozyumda, mahalli araştırmacılar da kürsü çalışmalarını sunma olanağı bulacak

Sempozyumda, "Osmanlı döneminde İzmir'de spor", "Mütareke ve işgal yıllarında İzmir'de spor", "Cumhuriyet döneminde İzmir'de spor", "Modern sporlar ve İzmir", "Eğitim kurumları ve İzmir'de spor", "Azınlıklar ve İzmir'de spor", "İzmir'in spor alanları", "İzmir'in spor kulüpleri" ve "İzmir'de spora hizmet edenler" konu başlıklarında araştırmalar sunulacak.

Senin için hazırladığımız haberler