Jackie Carmichael'in yeni takımı belli oldu!

25.07.2017 - 15:11 | Son Güncellenme: 25.07.2017 - 15:11

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Demir İnşaat Büyükçekmece geçtiğimiz sezon İsrail ligi takımlarından Maccabi Ashdod ve 2015-16 sezonunda Banvit forması giyen Jackie Carmichael ile anlaştı. 

Demir İnşaat Büyükçekmece'den yapılan açıklama şu şekilde:

Jackie Carmichael Demir İnşaat Büyükçekmece'de

Yeni sezona yenilenmiş kadrosuyla giriş yapmaya hazırlanan Demir İnşaat Büyükçekmece, Jackie Carmichael'i kadrosuna katarak transferi kapatmış oldu. Ülkemizde daha önce Banvit forması da giyen Amerikalı pivot, geçtiğimiz sezon Maccabi Ashdod için ter döktü.

Amerika'daki kolej kariyerine Illinois Üniversitesi'nde başlayan Carmichael, üç sezon sezon içerisinde önemli sayıda maça çıktı ve özellikle son sezonunda yakaladığı 17.4 sayı ve 9.3 ribaund ortalamalarıyla dikkat çekti. NBA takımlarından kontrat alamadıktan sonra İspanya'nın yolunu tutan Amerikalı oyuncu, Bilbao'ya transfer oldu ve burada on maçta takımı için mücadele etti. Yarım sezonluk macerasının ardından tekrar ülkesine dönen Carlmichael, Iowa Energy ile anlaştı.

Yaz Ligi'nde daha önce Dallas ile denediği NBA şansını bu kez Pacers ile zorlayan Jackie, İsrail'de Maccabi Rishon'a transfer oldu. ve 38 maçta takımı için sahaya çıktı. Bir sonraki sezon ülkemizde Banvit'e geçiş yapan Amerikalı pivot, ligde 25 karşılaşmada yer alıp 7,4 sayı ortalaması tutturdu. Eurocup'ta ise 13 mücadelede yer aldı ve 6,1'lik sayı istatistiği yakaladı.

Geçen sezonu İsrail'de Maccabi Ashdod formasıyla geçiren Jackie Carlmichael, takımına 12 karşılaşmada 10.1 sayı, 6,9 ribaund ve 1,3 asistlik katkı sağladı.

Carmichael'e Büyük Büyükçekmece ailesine hoş geldin diyoruz.

 

Senin için hazırladığımız haberler