Japonya, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın ev sahipliğinden çekildi

09.09.2021 - 18:52 | Son Güncellenme: 09.09.2021 - 19:03

Japon Futbol Federasyonu, 2021 Kulüpler Dünya Kupası'na Kovid-19 şartları nedeniyle ev sahipliği yapmaktan vazgeçti. FIFA turnuva için yer aramaya başladı.

Japonya, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın ev sahipliğinden çekildi

AJANSSPOR-HABER

Japonya, 2021'de düzenlenecek Kulüpler Dünya Kupası'nın ev sahipliğinden çekilme kararı aldı. FIFA yaptığı açıklamada, Japon Futbol Federasyonu'nun 9-19 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyonu üstlenmekten vazgeçtiğini teyit etti. 

Japonlar Kovid-19'un futbola vereceği zarardan endişeli

Japon Futbol Federasyonu (JFA), turnuvaya Kovid-19'un seyirci kısıtlamaları ve olası düşük kar marjı nedeniyle ev sahipliği yapma hakkından vazgeçtiklerini duyurdu. Kyodo Ajansı'na konuşan bir üst düzey JFA yetkilisi, karara yönelik "Müsabakaların virüsle ile bir arada var olabildiği bir yol bulamazsak, futbol dahil sporlar kendini koruyamayacak" dedi.

Organizasyonu Çin de düzenleyemedi

Salgın kısıtlamaları nedeniyle JFA'nın 2020 mali yılı gelirlerinin, 2019 mali yılına kıyasla 5 milyar yen azalarak 15 milyar yene (136 milyon dolar) gerilediği açıklanmıştı. FIFA, Aralık 2020'de Çin'de düzenlenmesi planlanan turnuvanın, salgın nedeniyle Aralık 2021'de Japonya'da yapılacağını açıklamıştı.

Avrupa'yı Chelsea temsil edecek

Futbolda Kulüpler Dünya Kupası'na son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea'nin yanı sıra kıtalarının şampiyon takımları katılıyor. FIFA bu gelişme üzerine turnuva için yeni bir ev sahibi aramaya başladı. Organizasyonun kaderiyle ilgili açıklamanın ise önümüzdeki süreçte yapılacağı ifade edildi.

Japonya bu yaz Tokyo Olimpiyatları'nı 1 yıl gecikme sonunda kısıtlı sayıda seyirci ile gerçekleştirdi. Olimpiyatlar sırasında ortaya çıkan koronavirüs vakaları da ülkede tedirginlik yaratmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler