Japonya, Galatasaray - Beşiktaş derbisini konuştu!

06.05.2019 - 08:12 | Son Güncellenme: 06.05.2019 - 11:12

Japonya, Galatasaray - Beşiktaş derbisini konuştu!

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında oynanan Galatasaray-Beşiktaş derbisi Türkiye’den sonra en çok Japonya’da yankı uyandırdı. Japonlar, Nagatomo ve Kagawa sebebiyle maça yoğun ilgi gösterdi.

Japon basını da derbiyi ilgiyle takip etti

Bir çok Japon futbolsever Türkiye’ye gelerek tribünde karşılaşmayı takip ederken, onlarca Japon basın mensubu da maça akredite oldu. Japon basını ve Seyrantepe'de maçı izleyen Japonlar, dev derbiyle ilgili şu paylaşımları yaptılar:

"Nagatomo, Kagawa'ya üstün geldi"

Japonya’nın önde gelen spor yayın organlarından Nikkan Sports, maç haberini ‘Nagatomo’nun Galatasaray’ı, Kagawa’nın Beşiktaş’ına üstün geldi’ başlığıyla yayınladı. Galatasaraylı futbolcunun sol kanatta çok önemli bir görev üstlendiği ve galibiyette önemli pay sahibi olduğu; Kagawa’nın ise ikinci yarı gidişatı değiştirsin diye oyuna alınmasına karşın gol atamadığı aktarıldı.

Terim'den Japonlara şapkalı poz

Dev derbiye 20'nin üzerinde Japon gazeteci akredite olurken, Fatih Terim maçın ardından kendileriyle özel olarak ilgilendi. Mixed zone’a gelen deneyimli teknik adam burada Nagatomo ile birlikte Japon basın mensuplarına, başında şapkasıyla fotoğraf verdi.

Galatasaray taraftarıyla kaynaştı

GALATASARAY TARAFTARIYLA KAYNAŞTI Karşılaşmayı izlemek için Tokyo’dan gelen Teppei Saitoh  üzerinde Galatasaray, elinde Shonan Bellmare takımının formasıyla tribünlerde sarı-kırmızılı taraftarlar ile fotoğraf çekildi. Fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşırken, “Nagatomo ve Kagawa’yı gördüğüm için çok mutluyum. Türkiye’deki son günümde çok güzel zaman geçirdim. Türkler kibar insanlar” diye yazdı.

J League yöneticisi: "Müthiş atmosfer"

Japonya Milli Takımı’nın efsane golcüsü ve eski teknik direktörü Hiromi Hara da Türk Telekom Stadyumu’nda karşılaşmayı izleyenler arasındaydı. Japonya futbol ligi J League direktörü olan Hara, 113 bin takipçili twitter hesabında Galatasaray tribünlerinin fotoğraflarını yayınlayarak ‘Müthiş atmosfer’ yorumunu yaptı.

"Bu geceyi hiç unutmayacağım"

GS Store’dan 55 numaralı Nagatomo forması alarak stada giren Ken Utsumi, “İstanbul derbisi ölmeden önce görülmesi gereken derbilerden bir tanesi. Japonya’dan çok uzaklarda Kagawa ve Nagatomo burada karşı karşıya geliyor. Türkiye’de taraftarlar çok ateşli. Bu geceyi hiç unutmayacağım” ifadelerini kullandı.

"Kagawa girene kadar korkmuyordum"

Yuto Nagatomo maçın ardından Japon gazetecilere özel açıklamalar yaptı, arkadaşını övdü. Vatandaşının ancak 75. dakikada oyuna dahil olduğuna vurgu yapan Galatasaraylı futbolcu, “Kagawa oyuna girene kadar Beşiktaş’ın ataklarından korkmuyordum. Kagawa çok kaliteli ve tehlikeli bir futbolcu. Ancak 15 dakika kadar oynayabildi ve bunun bize bir saat faydası oldu” diye konuştu.  (Skorer)

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi, Japon futbolcular Yuto Nagatomo ile Shinji Kagawa'yı da karşı karşıya getirdi.

Galatasaray'da oynayan Nagatomo Beşiktaş derbisinde 90 dakika sahada kalırken, Kagawa ise mücadelenin son 15 dakikasında görev aldı.

Nagatomo ile Kagawa maç sonunda formaları değişti

Öte yandan Nagatomo ile Kagawa, Avrupa kariyerlerinde bu maçla birlikte ilk kez birbirine rakip oldu.

Maçın bitiminin hemen ardından ise Nagatomo ile Kagawa formalarını değiştirdi. 

Japon futbolcuların bu maçta olması Japon taraftarların da yoğun ilgisini çekmişti. 

Flaş açıklama: "Sezon sonunda..."

Daha önce Japon basınına konuşan Shinji Kagawa, Beşiktaş'ta mutlu olduğunu ve takımda kalmak istediğini belirtmişti.

Japon basınından Football Channel’e konuşan Shinji Kagawa, Başakşehir maçını da değerlendirdi. 

Daha çok şans bulacağıma inanıyorum. Beşiktaş’ta kalmayı isterim.

Buraya gelerek doğru bir tercih yaptım. Son günlerde elimden gelenin en iyisini yapmaktan başka alternatif yok. Transfer konusunu düşünmek istemiyorum. Olumsuz düşüncelerim yok.

Senin için hazırladığımız haberler