Japon futbolu yasta: Masato Kudo 32 yaşında hayatını kaybetti

Cüneyt Muharremoğlu
22.10.2022 - 09:43 | Son Güncellenme: 22.10.2022 - 10:55

Beyin ventrikülerinde su toplanması tanısıyla hastaneye kaldırılan Masato Kudo 32 yaşında hayatını kaybetti. Kudo, Japonya Milli Takımı'nda forma giymişti.

Japon futbolu yasta: Masato Kudo 32 yaşında hayatını kaybetti

AJANSSPOR HABER

Japonya Milli takımı formasını da terleten 32 yaşındaki Masato Kudo yaşamını yitirdi. Forvet oyuncusu, en son Japonya 3. Ligi'nde yer alan Tegevajaro Miyazaki forması giyiyordu. 

Ay başında hastaneye kaldırıldı

Tokyo'da 1990'da doğan Kudo, beyin ventrikülerinde su toplanması tanısıyla ay başında hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan tüm müdahalere karşın 32 yaşındaki futbolcu kurtarılamadı.

21 maçta 3 gol attı

Bu yıl içinde Avusturulya Ligi'ndeki Brisbane Roar takımından Tegevajaro Miyazaki'ye transfer olan Kudo, son takımında çıktığı 21 maçta 3 gol attı.

İlgini Çekebilir
Antalyaspor’a Japon Necip
Habere Git

"Harika bir kariyeri vardı"

Tegevajaro Miyazaki kulübü, yaptığı açıklamada forvet oyuncusu Kudo'nun  Japonya'da büyük etki oluşturduğu ve harika bir kariyeri olduğunu belirtti. 

"Sarsıldık"

Açıklamada, takım arkadaşlarına da önem verdiği dikkat çekilerek "Futbolcumuzun erken aramızdan ayrılmasından dolayı sarsıldık" denildi.

MSL ve Avusturalya'da oynadı

Ülkesinde Kashiwa Reysol, Hiroshima Sanfrecce'de oynayan Kudo, yurt dışında ise MSL Ligi Vancouver Whitecaps ile Avusturalya Ligi takımı Brisbane Roar takımlarında top koşturdu.

Japonya Milli Takımı'nda 2 gol

Sağ ayağını kullanan 1,77 metre boyundaki hücum oyuncusu Japonya Milli Takımı'nda da 4 kez oynadı. Bu maçlarda 2 gol atmayı başardı. 

Senin için hazırladığımız haberler