Japonya'da derbi heyecanı! Passolig detayı...

01.05.2019 - 11:02 | Son Güncellenme: 01.05.2019 - 14:02

Japonya'da derbi heyecanı! Passolig detayı...

Galatasaray-Beşiktaş derbisine Japonlar akın etti, ülke basını bile Türkiye’ye gidecekler için, “Maça nasıl girilir? Passolig nasıl alınır?” diye rehber hazırladı. Japon gazeteleri derbiyi manşetlerine taşırken, 20’ye yakın Japon spor yazarı da akredite olmak için başvurdu.

Galatasaray-Beşiktaş derbisi, her ne kadar Süper Lig’in kaderi açısından büyük önem taşısa da, Japonlar açısından da bu dev karşılaşma ayrı bir öneme sahip... Sarı-kırmızılı ekibin Japon futbolcusu Yuto Nagatomo ile Beşiktaş’ın Japon yıldızı Shinji Kagawa’nın karşılıklı olarak sahada yer alacak olmaları nedeniyle, Uzakdoğu ülkesinde de heyecan doruğa ulaştı.

 

Ülkenin en önemli iki futbolcusu olarak gösterilen Japonya Milli Takımı’nın yıldızları, Japonlar tarafından hem Türk Telekom Stadı tribünlerinde hem de ülkelerinde ekran başında izlenecek. Derbi maç için yüzlerce Japon futbolseverin, Türkiye’ye gelmeye hazırlandıkları öğrenildi. Bazı taraftarların özel olarak bu karşılaşma için gelecekleri, bazı Japon vatandaşlarının ise İstanbul’a geliş tarihlerini derbinin tarihi içine alacak şekilde ayarladıkları belirlendi. 

Japon televizyonlarında, gazetelerde ve internet sitelerinde Galatasaray-Beşiktaş maçına yönelik yayınlar ülkenin spor gündeminde üst sıralara tırmandı. Japon Ligi’nde bu haftaki maçlar cuma ve cumartesi günü oynanacağı için pazar günü ülkede tüm futbolseverlerin Galatasaray-Beşiktaş maçına kilitleneceğine dikkat çekildi. 

 

Bilgilendirdiler

Japon basını, Türkiye’ye gidecek futbolseverler için seyahat önerilerinin yanı sıra, derbinin geçmişine yönelik bilgilendirmeler ve Kagawa-Nagatomo ikilisinin birlikteliklerine yönelik detaylı haberlere imza attı. 

İstanbul derbilerini daha önce takip etmiş Japon gazeteciler, geçmiş izlenimlerini ülkedeki futbolseverlere aktarırken, Türkiye’deki bilet sistemini de detaylarıyla anlatarak, passolig uygulaması hakkında bilgi verip, maçı yerinde takip etmek isteyen Japonların nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda detaylı bilgilendirmeler yapmaları dikkat çekti.

Maçı yerinde izlemek isteyen 20’ye yakın spor yazarı da akreditasyon başvurusunda bulundu. Bunun hafta sonuna kadar artabileceği ifade edildi.

 

‘Bu maçın keyfini çıkarın’ 

Japonya’nın önde gelen spor dergilerinden Number, derbi ile ilgili özel bir haber yayınladı. Milyonlarca okuyucusu olan haftalık dergi, “Nagatomo ve Kagawa ilk Avrupa maçlarına çıkıyor” başlığıyla yayınladığı haberinde derbilerde ortamın çok hararetli olduğu, dünyanın en ateşli maçlarının burada izlenebileceğine yönelik değerlendirme yapıldı. İki ülke arasındaki saat farkı nedeniyle Galatasaray-Beşiktaş maçının Japonya’da gece yarısına denk gelecek olmasının bir dezavantaj olmasına vurgu yapılarak, “Buna karşın izlenmesi gereken bir maç. Bu maçın keyfini çıkarın” yorumu yapıldı.

Türkiye’yi tanıttılar

Aylık olarak yayınlanan ülkenin Footballista isimli futbol dergisi, Nagatomo ve Kagawa’dan yola çıkarak Galatasaray-Beşiktaş maçını da içinde barındıran Türkiye ile ilgili geniş bir dosya habere imza attı. Japon futbolcuların oynadıkları bu ligin detaylarından ülkenin tanıtımına, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan, Mustafa Kemal Atatürk’e kadar uzanan özel dosyada, İstiklal Marşı’nın hikayesi ve sözleri de Japon okuyuculara anlatıldı, “Pek çok Japon futbolsever şimdi oraya gitmenin hesaplarını yapıyor” denildi. (Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler