Japonya’da Erkek Tay Deneme’yi Sol Oriens Kazandı

İsa Kethüda
17.04.2023 - 12:59 | Son Güncellenme: 17.04.2023 - 13:05

16 Nisan Pazar günü Japonya’nın Nakayama Hipodromu, ülkemizdeki karşılığı Erkek Tay Deneme olan 83. Satsuki Sho’ya ev sahipliği yaptı. Koşuyu Sol Oriens kazandı.

Japonya’da Erkek Tay Deneme’yi Sol Oriens Kazandı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamaya göre, Japonya’da Erkek Tay Deneme’yi Sol Oriens kazanmayı başardı.

TJK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"16 Nisan Pazar günü Japonya’nın Nakayama Hipodromu, ülkemizdeki karşılığı Erkek Tay Deneme olan 83. Satsuki Sho’ya ev sahipliği yaptı. Triple Crown’ın da ilk ayağını oluşturan koşuyu bu yıl Shadai Race Horse Co. Ltd.’nin sahibi olduğu, Takahisa Tezuka’nın antrenesindeki Sol Oriens (Kitasan Black - Skia / Motivator) jokeyi Takeshi Yokoyama ile kazandı.

Çim pistte 2000 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuya 3 yaşlı 18 safkan İngiliz tayı katıldı. Koşuda ikinciliği Tastiera (Satono Crown – Partitura / Manhattan Cafe) elde ederken, Phantom Thief (Harbinger – Lupin / Medaglia d’Oro) üçüncü, Metal Speed (Silver State – My Viviane / Shamardal) da dördüncü oldu.

Kazanan Sol Oriens için koşunun bitiriş derecesi 2.00.60 olurken, koşuda farklar 1 ¼ Boy - 1 ¾ Boy - Baş şeklinde oluştu.

13 Kasım 2022 tarihinde Tokyo’da 1800 metre çim pistte katıldığı koşuyu kazanarak kariyerine başlayan Sol Oriens, ikinci startında 15 Ocak günü Nakayama’da start aldığı G3 Keisei Hai’den de birincilikle ayrıldı. G1 Satsuki Sho ile birlikte ilk Grup 1 zaferine ulaşan Vin De Garde’ın kardeşi Sol Oriens, 3’te 3 ile geçilmezliğini sürdürmüş oldu.

Geçtiğimiz Pazar günü Hanshin Hipodromu’nda gerçekleştirilen ve ülkemizdeki karşılığı Dişi Tay Deneme olan G1 Oka Sho’yu ise Sunday Racing Co. Ltd.’nin sahibi olduğu, Mitsumasa Nakauchida’nın antrene ettiği Liberty Island (Duramente - Yankee Rose / All American) jokeyi Yuga Kawada ile kazanmayı başardı.

1600 metre çim pistte gerçekleştirilen G1 Oka Sho’da bu yıl 18 safkan birincilik mücadelesi verdi. Koşuda ikinciliği Kona Coast (Kitasan Black - Kona Brewers / King Kamehameha) elde ederken, Perifania (Maurice - Katies Heart / Heart’s Cry) üçüncü, Harper (Heart’s Cry – Seresta / Jump Start) da dördüncü oldu.

Kazanan Liberty Island için koşunun bitiriş derecesi 1.32.10 olurken, koşuda farklar ¾ Boy - Boyun - 1 ¾ Boy şeklinde oluştu.

30 Temmuz 2022 günü Niigata’da kazanarak kariyerine başlayan Liberty Island 29 Ekim günü Tokyo’da katıldığı G3 Artemis Stakes’te ikinci oldu. 11 Aralık’ta start aldığı G1 Hanshin Juvenile Fillies’de zafere ulaşan Liberty Island, G1 Oka Sho ile birlikte kariyerinin 4. startında 3. birinciliğine uzandı."

Senin için hazırladığımız haberler