Japonya'dan judoda iş birliği önerisi

24.10.2017 - 15:13 | Son Güncellenme: 24.10.2017 - 15:13

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Türkiye Judo Federasyonuna (TJF) iş birliği önerisinde bulundu.

Federasyon Başkanı Sezer Huysuz'u makamında ziyaret eden Miyajima, Tokyo 2020 Olimpiyatları öncesinde judo sporuna ve milli sporculara katkı sağlamak amacıyla ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

TJF'nin başkanvekili Cemalettin Kömürcü'nün de hazır bulunduğu ziyarette Miyajima, Japonya'nın eski Ankara Büyükelçisi Hiroshi Oka ile yakın dost olduklarını belirterek, "Oka'nın aktardığı olumlu bilgiler doğrultusunda iletişime geçme kararı aldık. Ayrıca federasyonunuzun Türkçe ve İngilizce dillerinde çıkardığı gazeteleri inceleme fırsatı buldum ve çok beğendim. Türkiye Judo Federasyonu ile iş birliği için hazırız. Olimpiyat hazırlıklarınız başlamış. Bu konuda her türlü malzeme desteği vermeye hazırız." diye konuştu.

Huysuz ise Miyajima'nın kendilerine yaptığı ziyaretten memnuniyet duyduklarını kaydederek, "Sayın Büyükelçinin iş birliği önerisine içtenlikle katılırız. Ancak şunu belirteyim ki Türkiye, güçlü bir devlettir. Minder, judogi, malzeme konusundaki tüm ihtiyaçlarımızı karşılamaktadır. Biz, Japonya'dan teknik destek ve eğitim konusunda yardım talep edebiliriz. Bu konudaki iş birliğine her zaman hazırız. Ayrıca, federasyonumuzun Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak yürüttüğü Kilis'teki göçmen çocuklarına yönelik judo projesine, daha çok çocuğa ulaşması amacıyla malzeme, minder ve judogi yardımlarını seve seve kabul edebiliriz." ifadelerini kullandı.

Başkan Huysuz, görüşmenin ardından Büyükelçi Miyajima'ya plaket verdi.

Senin için hazırladığımız haberler