Dünyaca Ünlü İş Adamı Jeff Bezos NFL Takımı Washington Commanders'ı Satın Almak İstiyor

Burak Alaca
24.02.2023 - 17:33 | Son Güncellenme: 24.02.2023 - 18:04

Dünyanın en zengin üçüncü insanı olan ünlü girişimci Jeff Bezos, NFL takımı Washington Commanders'ı almak için işe koyuldu.

Dünyaca Ünlü İş Adamı Jeff Bezos NFL Takımı Washington Commanders'ı Satın Almak İstiyor

AJANSSPOR-HABER

Dünyaca ünlü iş insanı Jeff Bezos bir spor kulübü almak için düğmeye bastı. Amerikalı milyarderin hedefinde ise NFL ekibi Washington Commanders var.

Çalışmalar başladı

Dünyaca ünlü Ticaret sitesi Amazon'un sahibi olan Jeff Bezos, bu hamleyi gerçekleştirmek için butik bir yatırım şirketi olan Allen & Company ile anlaştı. ESPN'in haberine göre 59 yaşındaki girişimci ile çalıştığı yatırım şirketi Washington Commanders'a iletmek üzere tekliflerini hazırlama aşamasında.

Daha önce işi bitirdiler

Jeff Bezos'un aracı olarak görevlendirdiği Allen & Company şirketi daha önce de NFL'deki kulüp alımlarında önemli rol oynadı. Şirket geçtiğimiz yıl Denver Broncos'un, 2018'de ise Carolina Panther'ın satışında yer almıştı.

İlgini Çekebilir
Jeff Bezos kimdir? Bezos ve 3 arkadaşı uzay yolculuğuna başladı
Habere Git

Dünyanın en zengin 3. insanı

Dünyaca bilindik ekonomi dergisi Forbes'un 2023 yılı başında yayınaldığı "En Zengin İnsanlar" listesinde 119 milyar dolar serveti bulunan Jeff Bezos 3. sırada yer aldı.

Geçen yıl 52 milyar zarar etti

Forbes'un 2022'de açıkladığı listede o dönemki 171 milyar dolarlık serveti ile Elon Musk'ın ardından 2. sırada bulunan Amazon patronu, geçtiğimiz yıl içerisinde 52 milyar dolar kaybederek bir basamak geriledi.

Kulüp sahibi açıkladı

Washington Commanders sahibi Dan Snyder ve eşi Tanya Snyder geçtiğimiz kasım ayında takımın tamamını ya da hisselerinin bir kısmını satmak için Bank of America Securities ile anlaştıklarını duyurdu.

İlgini Çekebilir
Jeff Bezos kimdir? Amazon...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler