Jehezkel FIFA’ya başvurdu! Antalyaspor’dan servet istiyor

Akın Ungan
21.02.2024 - 00:08 | Son Güncellenme: 21.02.2024 - 00:19

Türkiye’den olaylı bir şekilde ayrılan Sagiv Jehezkel, Antalyaspor aleyhine resmen FIFA’ya başvurdu. İsrailli futbolcunun talep ettiği tazminat belli oldu.

Jehezkel FIFA’ya başvurdu! Antalyaspor’dan servet istiyor

AJANSSPOR HABER

Trabzonspor maçında attığı golün ardından yaptığı sevinç sebebiyle olaylı bir şekilde Türkiye’den ayrılan Sagiv Jehezkel, Antalyaspor’u resmen FIFA’ya şikayet etti. 

Kırmızı-Beyazlıların, sözleşmesinin devam etmesi gerekçesiyle antrenmana çıkması için davet gönderdiği İsrailli futbolcu, avukatları Roi Rosen ve Tal Segev aracılığıyla FIFA’ya başvururken, Antalyaspor’dan tazminat olarak 1 milyon 2060 bin Euro talep ettiği belirtildi. 

Antalyaspor'dan 1 milyon 260 bin Euro tazminat talebi

Sport 5’te yer alan habere göre Sagiv Jehezkel, Antalyaspor’dan 1 milyon 260 bin Euro talep etmesinin yanı sıra FIFA’dan bir sezonda 3’üncü takımda forma giyebilmek için de izin istedi. 

İlgini Çekebilir
İsrail medyası yazdı! Antalyaspor'dan Jehezkel'e geri dön çağrısı
Habere Git

"Zalimce atıldı"

Avukatlar Roi Rosen ve Tal Segev, “Bir aydan fazla bir süre önce Sagiv Jehezkel tek taraflı, zalimce ve açıkça hukuka aykırı bir şekilde Antalyaspor futbol kulübünden atıldı. Bu durum, ücretlerin ödenmemesi ve uygunsuz mali kaygılardan kaynaklanmaktadır. Sagiv, temsilcileri aracılığıyla bu zor ve üzücü süreci geride bırakıp profesyonel bir sporcu olarak hayatına devam etmek için kulüple uzlaşmaya varmak için elinden gelen her şeyi yaptı. Ne yazık ki Türk futbol kulübü, oyuncuya verdiği büyük zarardan memnun değil ve son derece alaycı bir şekilde ona zarar vermeye devam etmek istiyor gibi görünüyor. Sagiv'in başka çaresi kalmadığından kulüp hakkında FIFA'nın yetkili yargı kurumlarına dava açıldı. Antalyaspor Kulübü, Sagiv'e ciddi zarar verdi ve haklarını sonuna kadar tüketmek için her türlü hukuki yola başvurmaya kararlıyız. Sonunda adaletin yerini bulacağına dair hiçbir şüphemizin olmadığı bir hukuk mücadelesine hazırız” ifadelerini kullandı.

Antalyaspor Türkiye’ye çağırdı

Antalyaspor, Sagiv Jehezkel'e antrenmanlara çıkması için çağrı yaptı. Kırmızı beyazlıların, Jehezkel'e serbest futbolcu olmadığını bildirdiği ve Türkiye'ye davet ettiği bir mektubu İsrailli'ye gönderdiği öne sürüldü. 

Cezasını tamamladı

29 kişilik listede ismi yer alan Sagiv Jehezkel, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan (PFDK) gelen cezayı da tamamladı. Trabzonspor karşılaşmasında yaptığı gol sevinci sebebiyle 8 maç ceza alan İsrailli, 2-2 sonuçlanan İstanbulspor maçıyla birlikte yeniden forma giyme hakkını elde etti.

İlgini Çekebilir
VAR kayıtları açıklandı
Habere Git

İsrailli futbolcu, Süper Lig’de Konyaspor, Sivasspor, Kayserispor, Fenerbahçe, Samsunspor, İstanbulspor, Türkiye Kupası’nda da Pendikspor ve Beşiktaş karşılaşmalarında yer almadı.

Sezon başında Hapoel Beer Sheva'dan Antalyaspor'a 850 bin Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Sagiv Jehezkel, Kırmızı-Beyazlı forma ile 13 maça çıktı. Performansıyla dikkat çeken 28 yaşındaki sağ kanat, 6 gol, 2 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler