İsrailli futbolcu Jehezkel: "Filistin olaylarında Türkiye'den ayrılmayı düşündük"

15.11.2023 - 10:44 | Son Güncellenme: 15.11.2023 - 11:27

Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, İsrail - Filistin olaylarından sonra Ramzi Safuri ile beraber Türkiye'den ayrılmayı düşündüklerini açıkladı.

İsrailli futbolcu Jehezkel: "Filistin olaylarında Türkiye'den ayrılmayı düşündük"

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Transfer sezonunun son gününde İsrail ekibi Hapoel Beer Sheva’dan Antalyaspor'a 800 bin Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Sagiv Jehezkel, Süper Lig’de oynadığı 7 karşılaşmada ortaya koyduğu performansla taraftardan tam not aldı. Kırmızı-Beyazlılar'dan yılda 450 bin Euro kazanan İsrailli futbolcu, 5 gol ve 2 asistlik skor katkısı yaparken, gözünü zirveye dikti. İsrail medyasına açıklamalarda bulunan futbolcu, Süper Lig'deki yıldızlardan daha iyi olduğunu kanıtlamak istediğini belirtirken, Antalyaspor'un bir diğer İsrailli oyuncusu Ramzi Safuri ile beraber İsrafil - Filistin olayları başladığında Türkiye'den ayrılmayı düşündüklerini dile getirdi.

"Onlardan daha iyi olduğumu kanıtlamak istiyorum"

İsrail medyasından One’a açıklamada bulunan 28 yaşındaki futbolcu, Süper Lig’in büyük yıldızlardan oluştuğunu belirtirken, “Edin Dzeko ve Dusan Tadic, Mauro Icardi gibi harika oyuncular var. İsimleri ne kadar büyük olursa olsun onlardan daha iyi olduğumu kanıtlamak istiyorum” sözlerine yer verdi. 

Hapoel Beer Sheva bırakmak istemedi

Antalyaspor’a transfer sürecinden de bahseden başarılı futbolcu, Hapoel Beer Sheva'nın sahibi olan Alona Barkat’ın kendisini bırakmak istemediğini söyledi. Antalyaspor’un transferde ısrarcı olduğunu ve transfer sezonunun kapanmasına kısa süre kala teklifin kabul edildiğini ifade eden Jehezkel, “Alona'ya Beer Sheva'nın benim için önemli olduğunu ama böyle bir teklifi kaçırmak istemediğimi ve transfer olmak istediğimi söyledim. Yine de beni bırakmak istemiyordu" dedi.

İlgini Çekebilir
Jehezkel ve Safuri Filistin kararını boykot etti mi? Nuri Şahin'den yanıt
Habere Git

Jehezkel, "Takımda kalmak için beni ikna etmeye çalıştılar. Teklif yükselince uzun görüşmelerin ardından o da ikna oldu. Anlaşma sağlanmasının ardından ertesi gün sabah babamla birlikte uçakla uçtum ve Pazar günü Fenerbahçe'ye karşı oynadım” diye belirtti.

“Ayrılmak kolay olmadı”

Ayrıldığı için taraftarın da Hapoel Beer Sheva’ya tepki göstermesine değinen Sagiv Jehezkel, “Benim için de kolay olmadı, onları iyi anlıyorum. Onlar sayesinde Avrupa'ya gittim. Hayalimi gerçekleştirdim. Sonunda profesyonel bir karar verdim. Finansal olarak da takıma çok bağlıyım ve taraftar beni seviyor. Bir süre sonra belki kararımı daha iyi anlayacaklardır” diye konuştu.

Hayali Avrupa’ydı

Avrupa’da oynamanın kariyer hedeflerinden birisi olduğunu söyleyen Jehezkel, “Avrupa'da oynamayı gerçekten istiyordum. Teklifi bekledim ve sonunda geldi. Nuri Şahin, beni gerçekten istedi. Ondan güzel geri dönüşler aldım ve kendisi de harika bir oyuncuydu. Onun altında antrenman yapmaktan keyif alıyorum” sözlerine yer verdi.

İlgini Çekebilir
İsrail izin verdi Kosova izin vermedi
Habere Git

Safuri sözleri

Vatandaşı Ramzi Safouri ile birlikte transfer olmasını da değerlendiren Sagiv Jehezkel, “8 yaşımdan bu yana birlikteyiz. Hem Hapoel Beer Sheva’da hem de milli takımda birlikteydik. Maçta da birbirimizi çok iyi anlıyoruz” dedi.

Türkiye’den ayrılmayı düşündü

İsrail ile Filistin arasında yaşananların ardından Türkiye’den ayrılmayı da düşündüklerini ifade eden Jehezkel, Nuri Şahin başta olmak üzere kulüpten yetkililerin kendisi ve Ramzi Safouri ile görüştüğüne dikkat çekerken, “Kulübüm beni önemsiyor ve destekliyor, herhangi bir korku hissimiz yok. Olaylar başladığında ayrılma düşüncemiz vardı ama bana ve Ramzi’ye her şeyin yolunda olduğuna dair güvence verdiler” diye konuştu. 

Taraftar desteğini aldı

Antalyaspor taraftarının kendilerine verdiği desteğe de dikkat çeken Jehezkel, “Şu ana kadar kendimi iyi hissediyorum. Geçen hafta maçtan önce taraftar bizi tribünlere çağırdı ve cesaret verdi. Maç sonunda bile bizi çok desteklediler ve alkışladılar, tüm taraftar yanımızdaydı. Kulüp bizi gerçekten önemsiyor ve takdir ediyor. Bu çok güzel bir duygu” sözlerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler