Jelibon nasıl üretilir, nerede yapılır? İşte tarifi...

29.06.2022 - 00:52 | Son Güncellenme: 29.06.2022 - 00:58

Son zamanlarda merakla aranan jelibon rezervi araştırılmaya başlandı. Jelibon yeraltında mı bulunur? Nasıl üretilir, neyden yapılır? İçinde neler var? İşte detaylar...

Jelibon nasıl üretilir, nerede yapılır? İşte tarifi...

AJANSSPOR HABER

Sosyal medyada gündeme gelen jelibon konusu merak edilmeye başlandı. Jelibon nasıl üretilir, neyden yapılır ve içinde neler var? İşte merak edilen detaylar...

Jelibon nasıl yapılır?

Meyve suyu, jelatin ve balı küçük bir tencereye koyup kısık ateşte, sürekli karıştırarak, jelatin iyice eriyinceye dek ısıtın (Maksimum 70-80 derece). Jelatinin kaynaması, sertleştirme özelliğinin eksilmesine sebep olur. Jelatin tamamen eriyince kalıplara dökün ve 1-2 saat buzdolabında sertleşmeye bırakın.

Jelibon içinde neler var?

Jelibonun ana maddesi hayvanlardan elde edilen jelatin olmaktadır. Bu jelatin Genellik ile sığır gibi hayvanların kemiklerinden elde edilir ve uzun süre kaynatılarak yapışkan ve uzayan bir madde elde edilir.

Jelibon yapımında kullanılmakta olan kemikler daha ziyade sığır kemikleridir. Sığır kemikleri büyükçe kazanlarda kaynatılır. Bu sayede jelatinin açığa çıkması sağlanır. Jelatin, kaynadıktan sonra uzayabilen ve jel benzeri bir maddeden ibarettir.

Jelibon yararlı mı zararlı mı?

İçerisinde sığır jelatini bulunduran jelibonlar, aşırı miktarda şeker bulundurmasıyla kansere davetiye çıkartıyor. Katkı maddelerinin yoğunlukta olduğu bu yumuşak şekerler, insan sağlığını ciddi bir şekilde riske atıyor.

Senin için hazırladığımız haberler