Fenerbahçe'de Jorge Jesus, Hakem Ali Palabıyık ve VAR Hakkında Konuştu

Burak Alaca
03.02.2023 - 17:08 | Son Güncellenme: 03.02.2023 - 17:29

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Adana Demirspor maçındaki hakem Ali Palabıyık yönetimi, VAR ve Galatasaray ile olan şampiyonluk yarışı hakkında konuştu.

Fenerbahçe'de Jorge Jesus, Hakem Ali Palabıyık ve VAR Hakkında Konuştu

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus dün oynanan ve hakem hatalarının çok tartışıldığı Adana Demirspor-Fenerbahçe maçı ve Galatasaray'la olan şampiyonluk yarışı hakkında kulüp televizyonuna çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Normal bir hakem yönetimi olsa kazanırdık"

Dün maçta verilen kararlar sonrası mağdur durumda olduklarını söyleyen Portekizli çalıştırıcı "Dün yaşananlardan sonra hem biz hem taraftar mağdur oldu. Şüphesiz diyebileceğimiz pozisyonlarda hakem hataları oldu. 2 tane net penaltımız vardı. VAR devreye girmek istemedi. Fenerbahçe bu durumdan yara aldı. İyi bir maç çıkardık. Normal bir hakem yönetimi olsaydı o maçı kazanırdık" dedi.
 
 
 

"Yıllardır bu işi yapıyorum böylesini görmedim"

Kariyeri boyunca dünkü gibi bir hakem yönetimine şahit olmadığını söyleyen Jesus "Türkiye'ye geldiğimden beri hakem hakkında konuşmadım. Dünkü yaşananlar bizim için fazlaydı. Yıllardır bu işi yapıyorum daha önce böyle bir durum görmemiştim. Maç sonunda hakemin yanına gidip dile getirmek istedim. Saygısız bir şey yapmadım. Son pozisyonu kendisine belirtmek istemiştim." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Mehmet Demirkol: "Hakemin kimyası bozuk çok belli"
Habere Git

"Niyetim oyuncuları uzaklaştırmaktı"

Kırmızı kart gördüğü pozisyonda niyetinin hakemi uzaklaştırmak olduğunu söyleyen deneyimli teknik direktör "Orada kendisine saygısız hiçbir söylemim olmadı. Maç bittiğinde hakemin etrafında çok fazla oyuncu vardı. İlk niyetim Fenerbahçeli oyuncuları oradan uzaklaştırmaktı. Kendisine penaltılardan bahsetmedim bile. Ama o bana kırmızı kart gösterdi. Kendisi bana saygısız söylemim olduğunu belirtti ama benim ona öyle bir söylemim olmadı." dedi.

"Yeniden lider olabiliriz"

Galatasaray'ın gerisinde olmalarına rağmen ligin bitimine zaman olduğunu ve lider olabileceklerini vurgulayan Jesus "Şu anda Galatasaray'ın 6 puan gerisindeyiz ama çok maç var. Ligin bitmesine çok var. Türkiye Ligi çok çekişmeli. Türkiye'de her takım puan kaybediyor. Biz yeniden lider olabiliriz. Bu tarz sonuçlar aldıktan sonra biz daha da birlik olarak yolumuza devam ediyoruz. Hakem kararları nedeniyle galip gelemedik. Ama biz çalışmalarımıza devam edeceğiz, aradaki puan farkını kapatabilmek için." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler