Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un Oyuncu Tercihleri, Arda Güler'e Yaklaşımı Nasıl Olur?

Akın Ungan
17.05.2022 - 20:33 | Son Güncellenme: 17.05.2022 - 21:31

Portekizli futbol yorumcusu Tomas da Cunha, Fenerbahçe'nin istediği Jorge Jesus'un oyuncu tercihleri ve Arda Güler'e yaklaşımının nasıl olacağını yorumladı.

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un Oyuncu Tercihleri, Arda Güler'e Yaklaşımı Nasıl Olur?

AJANSSPOR HABER

Dünya futbolunun önemli teknik direktörlerinden Jorge Jesus'u takımın başına getirmek isteyen Fenerbahçe'de bazı sorular gündemde. Jesus'un oyuncu tercihlerinin ve genç yetenek Arda Güler'e yaklaşımının nasıl olacağı merak konusu. Bu soruların yanıtlarını, Ersin Sezer'in YouTube kanalına konuk olan Portekizli yorumcu Tomas da Cunha verdi.

Portekiz medyası gözünden Jesus'un olası Fenerbahçe transferi

Fenerbahçe'nin Jorge Jesus'a olan ilgisini Portekiz medyasının gözünden değerlendiren Tomas da Cunha, "Bence Jorge Jesus, Fenerbahçe için iyi bir tercih olabilir. Jesus, içinde bulunduğumuz yüzyılda Portekiz futbolunun önemli antrenörlerinden biri." dedi.

"O aynı zamanda tartışmalı da bir figür"

Jorge Jesus'un Portekiz'de tartışıldığını ifade eden yorumcu, şöyle konuştu: "O aynı zamanda tartışmalı da bir figür. Çünkü Benfica ile ilk döneminde birçok kupa kazandı ama sonrasında Benfica'nın en önemli rakiplerinden birine, Sporting'e gitti. Bu aynı Fenerbahçe-Galatasaray-Beşiktaş arasındaki durum gibi. Bu, itibarını biraz zedeledi."

"Fenerbahçe taraftarı onu yarı finalden hatırlayacaktır"

"Benfica'daki ilk döneminde birçok başarı kazandı ve kulüp o dönem birçok yatırım yaptı. Benfica'nın birçok üst düzey oyuncusu vardı; Aimar, Saviola, Oscar Cardozo gibi. Fenerbahçe taraftarı onu birkaç yıl önceki yarı final maçından hatırlayacaktır."

"Jesus Fenerbahçe için iyi bir tercih olacaktır"

"Açıkçası Jesus Fenerbahçe için iyi bir tercih olacaktır. Çünkü istatistiki bilgisi çok yüksek, bu onun en güçlü yanı. Bu özelliği oyuncularla iletişim ve medya ilişkilerinden çok daha iyi, çünkü bazen bu alanlarda problem yaşayabiliyor. Ama konu istatistiksel bilgi olduğunda Fenerbahçe'yi geliştirebilecek doğru isim Jesus olacaktır."

"4-4-2 sistemini tercih eder"

"Jesus'u barşarılı bir menajer yapan şey antrenörlük metotları. Özellikle antrenmanlar söz konusu olduğunda gerçekten çok iyi bir antrenör. Oyuncuların gelişimi için bireysel ve kolektif çalışmalara önem verir. Normalde 4-4-2 sistemini tercih eder. Ama son Benfica döneminde 3-4-3 dizilimini tercih etti. Yaşadığı defansif problemler nedeniyle sistemi değiştirdi. Ama genellikle 4-4-2 sistemini bazen ise 4-2-3-1 sistemini tercih eder."

"Burada satrforun arkasına bir 10 numara kullanır. Ama Jesus'un öncelik verdiği diziliin 4-4-2 olduğunu söyleyebilirim. Kariyerinde genellikle 4-4-2'yi kullandı. Bu sanırım Jesus'un en güçlü tarafı, fikirlerini takıma çok hızlı yerleştirir."

"Jesus orada tamamen kapalı kutuydu"

"Mesela Flamingo kariyeri. Jesus orada tamamen kapalı kutuydu. Portekiz dışında fazla bir deneyimi yoktu. Ama sonrasında Flamingo'da Brezilya Ligi ve Libertadores Kupası gibi başarılar kazandı. Bu yüzden Jesus ilk maçları kazanırsa, taraftarın, oyuncuların ve yönetimin güvenini kazanacaktır ve böylece Türkiye'de de şampiyonluğa gidebilir."

"Pivot forvete sahip olmak isteyecektir"

"Fenerbahçe'de kadronun derinliğini bilmiyorum ama Jesus, pivot forvet özellikli oyuncuya sahip olmak isteyecektir. Topla çevresinde dönebilen, diğer oyunculara alan açabilen, fırsat yaratabilen hedef adam rolündeki forvetler Jesus'un kariyerinde hep öncelikli tercih ettiği forvet tanımı olmuştur."

"Avrupa Ligi finalini kaybetti"

"Jesus'un tüm kariyerine baktığımızda sanırım 17 final maçı var, çoğunluğunu kazandı. Ama tabii ki birçok önemli maçı da kaybetti. Avrupa Ligi finalini kaybetmesi, Porto'ya karşı kaybettiği büyük maçlar da var."

"O yıl Jesus için tam bir kabustu"

"Ayrıca Jesus 2013 yılında 3 finali üst üste kaybetti. Portekiz Ligi şampiyonluğunu rakibi Porto'ya karşı olan maçta kaybetti. Portekiz Kupası'nı finalde kaybetti ve Avrupa Ligi finalinde Chelsea'ye kaybetti. O yıl Jesus için tam bir kabustu."

"Fenerbahçe onun için yeniden bir meydan okuma olabilir"

"Fenerbahçe onun için yeniden bir meydan okuma olabilir. Çünkü Jesus çok özgüvenli bir insan. Ama bazen oyuncular bu özelliğini çok sevmezler. Sporting'te, Benfica'da hatta biraz Flamengo'da bu durum yaşandı. Oyuncular onun özgüvenini pek sevmediler."

"Avrupa'nın büyük kulüplerinde Jesus gibi koçlar tercih edilmiyor"

"Avrupa'nın büyük kulüplerinde liderlik bakımından Jesus profilindeki koçlar şu an pek tercih edilmiyor. Daha çok Klopp, Guardiola ve Ancelotti gibiler tercih edilmiyor. Jesus daha patlamaya hazır bir hoca. maç esnasında yerinde sürekli bağırır. Oyuncular bazen bu bakış açısını sevmeyebiliyor."

"Fenerbahçe'deki başarısı, alacağı ilk sonuçlara bağlı olacaktır"

"Jesus kulübe geldiği anda pozitif bir güven atmosferi oluşturabilir. Bunu Benfica'daki ilk döneminde, Sporting'e geçtiğinde ve Flamengo'da yaptı. Flamengo'da taraftar takıma çok güveniyordu ve bu güvenle pozitif sonuçlar alındı. Bu yüzden Jesus'un Fenerbahçe'deki başarısı, alacağı ilk sonuçlara bağlı olacaktır."

"İşler karmaşık bir hal alabilir"

"Eğer Fenerbahçe kariyerine iyi sonuçlar alarak başlarsa medya, taraftar ile ve tüm takım ile ilişkisi çok daha iyi olacaktır. Ama iyi sonuçlar gelmezse, Jesus'un kişiliği sebebiyle işler karmaşık bir hal alabilir."

"Fenerbahçe'nin davetini sadece belli sözleri aldıktan sonra kabul eder"

"Jesus kulüp ile imza öncesi yapılacak yatırımlar ile ilgili güçlü bir pazarlık yapar ve kadroya yapılacak yatırımlar için garanti almak ister. Jesus, Fenerbahçe'nin davetini sadece belli sözleri aldıktan sonra kabul eder."

"Portekiz'de şu an açık bir kapısı yok"

"Eğer bu sözleri alırsa, yüksek olasılıkla Fenerbahçe'ye katılacak ve Fenerbahçe kadrosunu bireysel anlamda güçlendirecektir. Çünkü Portekiz'de şu an açık bir kapısı yok. Brezilya'da belki sadece Flamengo. Bu yüzden Fenerbahçe Jesus için iy bir tercih olacaktır."

"Ana hedefi şampiyonluk olacaktır"

"Ama şampiyonluk yolunda savaşmak için kadroyu geliştireceğine dair sözler alması gerekli. Jesus her zaman şampiyonluk için yarışan bir hoca. Fenerbahçe'de de ana hedefi şampiyonluk olacaktır."

"Genç oyunculara destek veren bir antrenör olarak bilinmez"

"Jesus, genç oyunculara destek veren bir antrenör olarak bilinmez. Şu an Manchester City'de oynayan Bernardo Silva ve Cancelo yıllar önce Benfica kadrosundaydı ve forma şansı bulamadılar. Hatta Bernardo Silva, Jesus tarafından sol bekte denendi."

"Jesus Arda Güler'i kullanacaktır"

"Şu an dünyanın en iyi orta sahalarından biri olan Bernardo Silva, Benfica'da sol bek olarak denendi. Jesus'un genç oyuncuları geliştirme konusunda bir tutkusu pek yok gibi. Ama Arda Güler şu an Fenerbahçe ve Türk futbolunun geleceği ve bence Jesus onu kullanacaktır."

"Ama şu an oynamaya hazır olmayan diğer genç oyuncular varsa, Jesus onları kullanmayacaktır. Jesus katıldığı tüm turnuvaları kazanmak ister ve bu yüzden gençlere gelişimleri için pek süre vermez."

"Jesus'un kuralları vardır"

"Süperstarlar takımla ortak hareket etmek için irade gösterirse Jesus onları kullanacaktır. Jesus'un kuralları vardır; takımda 1 numara Jesus'tur."

"Özil'in de bu sıralamayı tanıması gerekir"

"Jesus'un takımlarında oyuncular değil, Jesus ilk sırada gelir. Özil'in de bu sıralamayı tanıması gerekir yoksa bu durum sorunlar yaratır."

İlgini Çekebilir
F.Bahçe, Eren Elmalı için teklifini yaptı! Para + bomba takas önerisi...
Habere Git

"Birkaç büyük isim transfer etmek onun önceliği olacaktır"

"Jesus Sporting kariyerinde genç oyuncuları daha çok kullandı. Çünkü Benfica'da olduğu gibi güçlü bir bütçe yoktu. Ama Fenerbahçe'de transfer pazarına giderse, birkaç büyük isim transfer etmek onun önceliği olacaktır."

Senin için hazırladığımız haberler