Brezilya Futbol Federasyonu'ndan Carlo Ancelotti'ye Teklif

İsa Kethüda
12.12.2022 - 12:58 | Son Güncellenme: 12.12.2022 - 13:20

Tite ile yollarını ayıran Brezilya, teknik direktörlük görevi için Real Madrid'i çalıştıran İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti'ye teklif yaptı. Detaylar.

Brezilya Futbol Federasyonu'ndan Carlo Ancelotti'ye Teklif

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde Brezilya, normal süresi 0-0, uzatma bölümü 1-1 tamamlanan maçta penaltı atışları sonucu Hırvatistan'a 4-2 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti. 

Brezilya'da Tite istifa etti

Karşılaşmanın ardından Brezilya Teknik Direktörü Tite, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

"Brezilya'daki görevime veda ediyorum"

Tite istifasını açıklarken, "Brezilya'daki görevime veda ediyorum ama bunu dram haline getirmeye gerek yok. 1.5 yıl önce zaten açıklamıştım. Benim yerime geçebilecek başka harika teknik direktörler var" ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Devler peşindeydi! Anlaşma sağlandı...
Habere Git

Tite'nin Brezilya kariyeri

Tecrübeli teknik adam 6 senedir Brezilya A Milli Takımı'nda görev yapıyordu. Tite yönetiminde 81 maça çikan Brezilya, 61 galibiyet, 13 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti.

Brezilya'nın teknik direktör adayları

Öte yandan, UOL Esporte sitesinde yer alan habere göre; Brezilya Futbol Federasyonu, Tite'nin yerine gelecek adayları belirledi.

Brezilya'da Guardiola olmadı

Daha önce İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Pep Guardiola'yı göreve getirmeyi düşünen Brezilya Futbol Federasyonu, İspanyol hocanın hem bu teklifi kabul etmemesi hem de kulübüyle olan sözleşmesini uzatması sonrası başka adaylara yönelmişti.

İlgini Çekebilir
Süper Lig ekibine şok! Sezon başı imza attı, futbolu bıraktı
Habere Git

Brezilya'dan Ancelotti'ye teklif

Bunun üzerine teknik direktör arayışlarını sürdüren Sambacılar, ekim ayında Real Madrid'i çalıştıran Carlo Ancelotti'ye teklif götürdü ancak İtalyan teknik adam 'şu anda görevde olduğunu ancak boşta olduğu zaman görüşme yapabileceğini' söyledi.

63 yaşındaki Carlo Ancelotti'nin Real Madrid ile olan sözleşmesi ise 30 Haziran 2024 yılına kadar devam ediyor.

Jorge Jesus da adaylar arasında

Bilindiği üzere, Brezilya Futbol Federasyonu'nun adayları arasında Fenerbahçe'yi çalıştıran Jorge Jesus'un da olduğu, hatta Portekizli teknik adamın sarı-lacivertli takımı 1 yıl çalıştırdıktan sonra Brezilya'nın başına geçeceği iddia edilmişti.

İlgini Çekebilir
76ers'ta Embiid'in gecesi! Bu sezon 2. kez...
Habere Git

Brezilyalı gazeteci Gribel, Jesus'u önerdi

Ayrıca, Brezilyalı gazeteci Alvaro Gribel de sosyal medya hesabı Twitter'dan Jorge Jesus'u Brezilya Milli Takımı'na önermişti. Bu duruma Fenerbahçe taraftarı da tepki gösterdi ve gazeteciyi tehdit etti.

Gribel: "Ölümle tehdit edildim"

Tehditler alan Gribel, bir tweet daha attı ve şu ifadeleri kullandı: “Jorge Jesus'u Brezilya A Milli Takımı'na gitme ihtimalini ben yazdım. Ancak Fenerbahçe taraftarları tarafından ölümle tehdit edildim. Sakin olun millet, olma ihtimali sıfır, Jesus Brezilya’dan gelen bu şansı bulamayacak" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler