Şansal Büyüka, Karagümrük-F.Bahçe Maçını Değerlendirdi

İsa Kethüda
11.04.2023 - 08:27 | Son Güncellenme: 11.04.2023 - 08:35

Ünlü yorumcu Şansal Büyüka, Fenerbahçe'nin deplasmanda Fatih Karagümrük'ü mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi. Büyüka, Jorge Jesus'a da eleştirilerde bulundu.

Şansal Büyüka, Karagümrük-F.Bahçe Maçını Değerlendirdi

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe'nin deplasmanda Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup ettiği karşılaşma sornası Milliyet yazarlarından Şansal Büyüka, maç hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Jesus protestoyu yapan taraftarlara bir mesaj mı vermek istedi?"

Büyüka'nın açıklamaları şu şekilde:

"Jorge Jesus, son maçta Kadıköy’de ıslıklanan Arao ve İrfan Can’lı on birle maça başlayarak acaba o protestoyu yapan taraftarlara bir mesaj mı vermek istedi? Sanırım Jorge Jesus inadı ve yanlışlarında ısrar etmeyi seviyor. Bu yüksek egonun kimseye bir yararı yok.

"Yağış var, zemin ıslak, maça çıkarken ona göre krampon giyilmez mi?"

Jesus’un ilk lig maçlarında Fenerbahçe yıllardır süren “yan pas-geri pas” illetinden kurtulmuştu. Son maçlara bakıyorum; bu “yan pas- geri pas” illeti, Fenerbahçe’yi yeniden sarmış sarmalamış gibi...

Valencia çok önemli iki pozisyonda kayıp düştü ve avantajını kaybetti. Kaleci Altay yediği golde, topu karşıladıktan sonra ayağı kaydığı için çeldiği o topa ikinci hamleyi yapamadı. Yağış var, zemin ıslak, maça çıkarken ona göre krampon giyilmez mi?

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den olay paylaşım: "Sonucu biz belirledik"
Habere Git

Karagümrük golünde Ozdoev, Altay’dan dönen topa yetişip ağlara gönderirken, aynı topa Fenerbahçe savunma adamları yetişip uzaklaştıramaz mıydı? Bu hamleyi yapmak yerine pozisyonu izlediler.

"Fenerbahçe tek şut atmadan, denemeden ilk yarıyı bitirdi"

Hava yağışlı... Şutun büyük avantaj olduğu bir zeminde Karagümrük’ün attığı tek şut gol oldu. Böyle bir zeminde, Fenerbahçe tek şut atmadan, denemeden ilk yarıyı bitirdi. Nitekim ikinci yarının başında maç boyu attığı ilk şut gol oldu. Yeri gelmişken, bu takımda kimler oynuyor, Zajc oturuyor. Ahh Jesus ah...
Karagümrük’ün iyi maçlarından biri değildi. Buna rağmen kaleci Altay kurtarmasa, Colley’le farkı ikiye çıkarabilirdi, beraberlik sonrası Borini ile yeniden öne geçebilirdi.

"Jesus'un Pedro’yu kurtarıcı diye sahaya sürmesi, kötü bir şaka olmalı"

Pedro oyuna girmek için göründüğünde sosyal medyada Fenerbahçeliler, “Eyvah Pedro” diye mesaj atmaya başladılar. Seyirci bile umudu bu kadar kesmişken, Jesus’un bu kaygan zeminde, zaten ayakta duramayan Pedro’yu kurtarıcı diye sahaya sürmesi, kötü bir şaka olmalı...

İlgini Çekebilir
"Fenerbahçe 3. kez şampiyonluk yarışından koparılmaya çalışıldı"
Habere Git

"Hakem Bitigen kötü bir maç yönetti"

Dresevic’in ceza alanı içinde Valencia’nın ayağına müdahalesi penaltıyı tarif ediyordu. Hakem vermedi, VAR oralı olmadı. Hakem Bitigen; bu pozisyondan bağımsız yazıyorum, kötü bir maç yönetti.

"Arda’ya bir türlü yeterli şansı vermedi, vermiyor"

Jesus’un inadı ile başladık, gene Jesus’un inadı ile bitirelim. Son maçta seyircinin protesto ettiği İrfan Can ve Areo‘lu ilk on birle başladı, baktı olmuyor, ikisini birden oyundan aldı. Türkiye’nin “oynasın” diye feryat ettiği Arda’ya bir türlü yeterli şansı vermedi, vermiyor. Zajc gibi gole çok yakın bir orta saha oyuncusunu kulübede bekletiyor. “Umutsuz vaka” Pedro’yu hala bir umut olarak görüyor. Bu galibiyet, ne kadar büyük hoca olursa olsun Jesus’un inadını, yanlışlarını örtmez, kapatmaz.

"Fenerbahçe bu değil, Jesus bu değil"

Karagümrük gibi 11 maçtır yenilmeyen, kendi sahasında son 6 maçta kaybetmeyen bir takım karşısında deplasmanda kazanmak elbette son derece önemli... Buna rağmen; Fenerbahçe bu değil, Jesus bu değil... Çok daha fazlasına ihtiyaçları var."

İlgini Çekebilir
Jesus: "Galatasaray da puan kaybedecek"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler