Jesus ile Kral olur! Joshua King analizi

13.07.2022 - 12:32 | Son Güncellenme: 13.07.2022 - 14:00

Fenerbahçe'nin yeni transferi, Norveçli golcü Joshua King'in özellikleri nelerdir, sarı lacivertli formayla nasıl bir performans sergiler? Socut Berk Bekgöz, yıldız oyuncuyu analiz etti. İşte detaylar...

Jesus ile Kral olur! Joshua King analizi

Fenerbahçe, anlaşmaya vardığı bonservisi elinde olan 30 yaşındaki Norveçli golcü Joshua King'i imza için İstanbul'a getirdi. Peki son olarak İngiliz ekibi Watford'da forma giyen yıldız oyuncunun özellikleri nelerdir, sarı lacivertli formayla nasıl bir performans sergiler? Tüm bu soruların cevapları haberimizde...

Profesyonel Scout Berk Bekgöz, sosyal medya hesabından Joshua King ile ilgili yaptığı analizi paylaştı. Bekgöz analizinde Norveçli futbolcunun daha önce forma giydiği Bournemouth'dan şef scout Mark Buchill ve Watfor'dan David Justin'in görüşlerine de yer verdi. İşte Fenerbahçe'nin yeni transferi Joshua King'in analizi...

"Stabil kelimesine düşman bir oyun stili var"

İlk olarak 36 maçını raporladığı Joshua King ile ilgili kendi görüşlerini aktaran Berk Bekgöz, "Bir kere Joshua'yı hücum jokeri olarak nitelendirmek yanlış olmaz. Maç içerisinde pozisyonu çok değişen, değiştirebileceğiniz bir oyuncu. İkinci forvet-sağ/sol kanat-santrafor oynayabilen bir isim. Stabil kelimesine düşman bir oyun stili var. Maç içerisinde sabit kalmayı sevmiyor, sürekli hareket eden, savunma arkasına kaçmayı seven bir isim. Topla dribbling yeteneği ortalama üstü. Sprint atma becerisi de var. Oyun görüşü ve pozisyon bilgisi ortalama üstü." dedi. 

"Sprint kabiliyeti ve kanat oynaması transferinde önemli faktör"

Norveçli futbolcunun en önemli özelliğinin santrfor tipinden bağımsız ikinci forvet gibi oynayınca gol yüzdesinin artması olduğunu altını çizen Bekgöz, "Genelde Callum Wilson ile uyumu bilinir ama King’in önüne Callum gibi değil de tipik (Jesus’un istediği) santrfor tipi de oynasa rahatlıkla uyum sağlar. Hatta Jesus’un hep söylediğim gibi farklı tip profil oyuncuları oynatıp birbirini tamamlamasını sevdiği düzen içinde iş yapacağını düşünüyorum. Bu role Berisha’da uygundu ama anladığım kadarıyla, King’in sprint kabiliyeti ve kanat oynaması onu bu seçimde daha fazla ön plana çıkardı. Bir de santrfor olarak düşünülmemesi ve santrfora kontenjan açmak adına daha doğru bir denklem oldu." ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de King geldi, Berisha gitti! Transfer görüşmesi yapacak...
Habere Git

"Fiziksel olarak düşüşte"

Scouting raporlarına göre King'in olumsuz yönlerinin neler olduğunu da sıralayan Bekgöz, "Pas meziyeti zayıf, pas oyununa çok uygun değil. Fiziksel olarak düşüşte..." şeklinde konuştu.

"Joshua anların oyuncusu"

Joshua King'in son oynadığı takım olan Watford'un socutlarından David Justin'in Norveçli futbolcu ile ilgili görüşleri ise şöyle:

"Joshua gerçekten ilginç bir oyuncu. Ben futbolu anların oyunu olarak nitelendiririm, Joshua da anların oyuncusu. Sahada basmadığı yer yok. Hücum bölgelerinde çok yönlü, sezon çok uzun, bir çok yerde oynayabilmesi, patlayıcı kuvveti olması çok önemli.” 

"Fiziksel düşüş yaşamasa yolu Fenerbahçe’ye düşmezdi"

Berk Bekgöz: Son yıllar fiziksel bir düşüş gözlemledim, siz ne dersiniz? 

 

David Justin: "Evet doğru, zaten sprintleri, patlayıcılığı üst seviye devam etse Premier Lig’de üst seviye takımların yolunu tutacak yetenekte bir isim. Söylediğin fiziksel düşüş yaşamasa yolu Fenerbahçe’ye düşmezdi ancak Jesus onu bence ikinci forvet gibi santrfora yakın oynatacaktır, o zaman patlayıcılığını maksimum gösterecektir."

 

BB: "Peki siz Watford’a transfer ederken söz sahibiydiniz, en çok hangi özelliği ön plana çıktı ve transfer etmek istediniz?”


 
DJ: "Pozisyon bilgisi ve hücum jokeri olması, sprintleride doğru zamanda atması, bize cazip gelmişti, takımın oyun planına uygundu ve transfer ettik. Saha dışında da çok çalışkan ve kendinin farkında olan bir oyuncu... Onun için en iyisini diliyorum.” 

"Tam bir hücum partneri"

Joshua King'in formasını giydiği bir başka İngiliz ekibi olan Bournemouth'un şef scoutu Mark Buchill'in yıldız futbolcu hakkındakı görüşleri ise şöyle:

“King'in dribblinglerini çok severdim, topla aniden hızlanması, taraftarları daima heyecanlandırması ve santrforla uyumu, ikili oyunları çok sevmesi... Tam bir hücum partneri. Belki ana oyuncu değil ama çok iyi bir parça." 

"Ana oyuncu değil ama özel parçalardan biri"

Berk Bekgöz son olarak Joshua King ile ilgili yorumunda, "Jesus’un oyun planında tam da Mark Buchill’in söylediği gibi olacaktır. Ana oyuncu değil ama özel parçalardan biri. Zaten King’in kariyer zirvesi de en iyi yardımcı oyuncu olması. Doğru rol verilmesi ve sistemde doğru kurgulanan, kendi alanında yetenekli oyuncu olması. Watford gibi düzensiz, planları anlaşılmayan ve net bir oyunu olmayan takımda aksiyon değeri yüksek oyunculardan biriydi." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler