Jorge Jesus Kötü Haberi Verdı: İki Yıldız Dönmeyecek! Mert Hakan, Luan Peres...

İsa Kethüda
26.10.2022 - 11:16 | Son Güncellenme: 26.10.2022 - 14:08

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Rennes ile karşılaşacak Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jorge Jesus, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Jorge Jesus Kötü Haberi Verdı: İki Yıldız Dönmeyecek! Mert Hakan, Luan Peres...

AJANSSPOR-HABER

UEFA Avrupa Ligi 5. hafta mücadelesinde yarın Fransız temsilcisi Rennes'i sahasında konuk edecek olan Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, basın toplantında açıklamalarda bulundu.

"Bu gruptan lider çıkmak çok önemli"

Jesus, "Yarın gruptaki en güçlü rakibimizle karşılaşacağız. Fransa Ligi'nin güçlü takımlarından. Geçen seneyi 4. sırada tamamladılar. Şu anda da 4. sıradalar. PSG'nin ardından en çok gol atan 2. takım. Bu tarz turnuvalarda çok fazla tecrübeleri var. Yarın zor bir maç olacağını düşünüyorum. Bizim en iyi şartlarda olup kalitemizi ortaya koymamız gerekiyor. İnanıyorum ki yarın ki maçı kazanıp gruptan lider olarak çıkabilecek kalitemiz var. Bu gruptan lider çıkmak çok önemli.

"Final maçı olarak bakmıyoruz"

Yarınki maç aslında bir final maçı değil, grupta kimin birinci kimin ikinci sırada bitireceğini gösterecek maçın sonucu. Bizim asıl hedefimiz gruptan çıkabilmekti. Bu hedefimizi de gerçekleştirdik. Dolayısıyla final maçı olarak bakmıyoruz. Tabii ki grubu birinci sırada bitirmek istiyoruz çünkü birinci olduğunuz zaman daha az güçlü takımlarla eşleşmeniz garanti oluyor. Çünkü ikinci olursanız Şampiyonlar Ligi'nden gelen takımlarla eşleşiyorsunuz. Birinci olursanız bu durum geçerli olmuyor. Finansal olarak da farklar var. Ben gerçek final maçlarına, final gözüyle bakarım. Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde final oynarsa ona final gözüyle bakarım. Ama bu maçı final maçı olarak görmüyorum.

"Bizim bir fikrimiz var"

Jesus: "Burada harika bir atmosfer oluyor her oynadığımız maçta. Ama onların stadındaki atmosferde çok güzeldi. Biz rakibimiz kim olursa olsun sahaya hep aynı düşünceyle çıkıyor. Rakibimiz Rennes de olsa Başakşehir de olsa yapmak istediklerimiz aynı. Bizim bir fikrimiz var. Maçı nerede oynarsak oynayalım aynı fikirleri sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Yarın da bu şekilde olacak."

Sakat oyuncular hakkında?

Sakat oyuncular hakkında konuşacak en doğru kişi aslında ben değilim departman olarak. Ama şunu söyleyebilirim. Mert ve Luan Peres'in sakatlıkları, King'in sakatlığına kıyasla daha ciddi sakatlıklar. King, klinik olarak iyileşti şu an. Ama diğer 2 oyuncunun sakatlıkları daha zor diyebileceğimiz sakatlıklar. O yüzden önümüzdeki maçlarda bizimle olamayacaklar." dedi. 

İrfan Can Kahveci'den Jorge Jesus'a soru: "Hocamız yarın rotasyona gitmeyi düşünüyor mu?"

Jesus, "Bu oyuncularımın bana ne kadar açık olduğunun bir göstergesi. Aramızda daha önceden planlanmış bir şey değildi bu. Ama o zaten biliyor. İdmanlarda yer alıyor, idmanlarda maçta kimin oynayacağı ve nasıl oynayacağımız az çok belli oluyor. Dolayısıyla o soruyu bana sorarken, biliyor ki yine rotasyon olacak" şeklinde konuştu.

"Taraftarlarımız bizim 12. oyuncumuz"

İstatistikler önemlidir, özellikle galip geldiğiniz zaman. Belirtmiş olduğunuz istatistiği bilmiyordum ama biz evimizde oynadığımız maçlarda taraftarlarımızın da desteğiyle daha güçlüyüz. Taraftarlarımız bizim 12. oyuncumuz. Onlarla birlikte daha güçlüyüz. Oyuncularım kendilerini daha güçlü ve özgüvenli hissediyorlar. Biz de bu özelliğimizi devam ettirmek istiyoruz. Evimizde bu kadar güçlü olmaya devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler