Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus Türk Medyasının Ayarlarını Da Bozdu

İsa Kethüda
19.09.2022 - 13:50 | Son Güncellenme: 19.09.2022 - 15:43

Jorge Jesus'un Fenerbahçe'si iki kulvarda doludizgin gidiyor. Gazeteci Uğur Meleke, Portekizli teknik adamın Türk medyasının 30 yıllık ezberi bozduğunu da söyledi. İşte detaylar.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus Türk Medyasının Ayarlarını Da Bozdu

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, Jorge Jesus yönetiminde Avrupa ve Süper Lig'de başarıyla yoluna devam ediyor. Portekizli teknik adam, hırsıyla ve soğukkanlılığıyla dikkat çekiyor. Kayserispor'un hocası Çağdaş Atan, Jesus'a rakip olmalarının dahi kendileri için çok öğretici olduğunu açıklayarak, Portekizli teknik adamın yarattığı etkiyi açık açık dile getirdi.

Jesus 30 yıllık klişeleri kırdı

Hürriyet gazetesi yazarlarından Uğur Meleke de Jorge Jesus'un 30 yıllık klişeleri yıktığını yazdı. Meleke, "30 yıldır futbol izliyorum... 30 yıllık ezberleri çöpe attı Jesus. 30 yıldır Türkiye'deki futbol programlarında ve yazımında kullanılan klişelerin bir daha kullanılmaması için bir reset atıyor... Hangi klişeler?" dedi.

Kimse artık üçlü-beşli yazmıyor

Meleke, Türkiye'de çok konuşulan ama altı pek sağlam şekilde doldurulamayan oyun sistemi ve formasyonları konusunda da Jesus'un medyayı başka bir çizgiye ittiğini kaydetti: "İkincisi; formasyonlar... Üçlülerden, dörtlülerden bahsedemiyoruz. Ortada argüman bırakmadı. 6 maç dörtlü, 8 maç üçlü oynattı. Peres sakatlandı, dörtlü oynattı. Türk spor medyasında hiçbir yerde, 'Fenerbahçe üçlü, dörtlü oynadı' haberi göremedik."

Avrupa yorgunluğu bahanesi bitti

Ve iki gün üst üste maç tartışması... Bu sezon başından beri özellikle Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sürekli yoğun maç trafiğinden söz ediyor. Elbette geçen sezonlarda bir çok teknik adam da aynı bahaneyi dillendirdi. Jesus, "Ancak küçük takımlar haftada bir maç oynar" diyerek, bu konuda net tavır aldı. 

İlgini Çekebilir
1 değil, 18 Jesus golcüsü!
Habere Git

Meleke, Jesus'un yorgunluk klişesine de son verdiğine işaret etti: "Üçüncü detay; Avrupa dönüşü yorgunluk. Türkiye'de çalışan teknik adamlar hep, 'Avrupa dönüşü yorgunuz' diyordu. Fenerbahçe, perşembe akşamı sezonun en zor maçını oynadı 20.000 ateşli Fransız önünde. Geldi, 72 saat sonra kimse Rennes maçından bahsetmiyor."

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek'ten Yusuf Demir gafı! Milli Takım...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler